Leder: Anja gør Bornholm stærkere

Leder: Anja gør Bornholm stærkere
LEDER | ABONNENT | 30. APR 2022 • 05:30
LEDER | ABONNENT
30. APR 2022 • 05:30

De glemte penge på Nexø Torv og deres ejermand er et fantastisk billede på, hvad vi kan på Bornholm.

 

Næsten ingen indbrud eller biltyverier. Lægger du penge på torvet, bliver de ikke taget. Nej, de lokale indbyggere, medier og banker sætter gang i en efterforskning, så du kan blive fundet og få dine penge igen.

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men sådan er virkeligheden på vores Bornholm.

Det kan vi blandt andet takke Anja Toft Mikkelsen, der arbejder i Nexø, for. Hun fandt nemlig 1.000 kr. i hæveautomaten i tirsdags på Nexø Torv. I stedet for at stikke dem i lommen og beholde dem, vendte hun dilemmaet med sine kolleger og besluttede at starte eftersøgningen på pengenes ejermænd. Gennem Danske Banks hovedkvarter, facebook og Tidende blev jagten sat ind. Enhver der henvendte sig og kunne oplyse det rette sted, tidspunkt og beløb ville få pengene. Historien kan næsten konkurrere med ikoniske eventyr. Men i Nexø var der ingen bejlere, der indfandt sig til formuen. De lokale filialer af Danske Bank og Nordea trådte i stedet til med identitet og kontaktoplysninger på pengenes ejermand ud fra deres overvågning af pengeautomaten og kundekartotek. Eventyret endte lykkeligt, og det er et bevis på, hvor godt et fællesskab, vi har på Bornholm.

Sammenlignet med resten af landet stjæler vi slet ikke fra hinanden. Vi har næsten ingen indbrud. Det fællesskab og den tillid, der gør, at mange sjældent låser hoved- eller bildør, er langt mere værd en de forsikringssummer, det kunne koste os.

Tillid og fællesskab er livskvalitet, som vores samfund bygger på og skal værne om. Selvom vi er en stor ø på næsten 40.000 indbyggere, så er vi små nok i vores kultur til at gøre som Anja og give hinanden langt mere livskvalitet. Det gør vi ved at være gode og hæderlige overfor hinanden. På et sådan grundlang kan vi opbygge langt mere.

Tak til Anja for det dejlige bornholmske eventyr.