I udvalgene samarbejder alle partier fint...

SYNSPUNKT | ABONNENT | 11. SEP 2022 • 05:45
Af:
Ivar Nielsen
Allinge
SYNSPUNKT | ABONNENT
11. SEP 2022 • 05:45

Er den aktuelle styringsform af Bornholm et gammelt og udueligt politisk levn fra sogneråds tiden?

Ved TV2 360-debatten efter Enhedslistens utilregnelige vindbøjtel-forlig mellem Socialdemokratiet og Venstre, blev det flere gange påpeget af de politiske deltagere, at selv om der var partiforskelle i den åbne politik i kommunalbestyrelsen og under budgetforhandlingerne, så gik det fint med at samarbejde i de forskellige udvalg.

Det må da sige politikerne og borgerne noget om selve styringsformen af Bornholm, at parti- og blokpolitikken skal nedprioriteres til fordel for den overordnede og stabile styring af Bornholm med fokus på de sociale områder først og fremmest.

De årlige budgetforhandlinger skaber både social og politisk uro og et årligt kæmpe arbejde i administrationen, så budgetforhandlinger burde kun foregå en gang i hver valgperiode, således at den siddende borgmester og kommunalbestyrelsesmedlemmer kan få arbejdsro til at tackle de bornholmske problemer, der er så rigeligt af.

Og endda få arbejdsro til at tænke på andre styringsformer, der rent faktisk er tilpasset det fungerende udvalgsstyre og kun disse, der efter de politiske udtalelser i debatten skaber en længevarig politisk stabilitet som borgerne og politikerne kan regne med.

DAGENS ELUDSIGT BORNHOLM
DET FRIE VALG / 29-11-2023 / ELPRIS+SPOTTILLÆG / AFGIFTER / NETTARIF

Onsdag: Overvej at spise ude eller hente en omgang take away ;-). Fra 17-21 koster det dyrt at fyre op i pander, gryder og ovn. Gennemsnitsprisen for de fire timer er 5,27 kr./kWh. Vi savner en god gang vind til at presse priserne, men vejrudsigten skuffer helt frem til weekenden.  Brug strømmen efter kl. 22, selv om den koster 3 kr./kWh alt inklusive. Det er ikke sikkert, at det bliver billigere i morgen.

Bornholms energi og forsyning