Gravgaard: ASG-revyen er sammenhold

Gravgaard: ASG-revyen er sammenhold
LEDER | 22. MAJ 2024 • 05:30
LEDER
22. MAJ 2024 • 05:30

Bornholm kan i den grad være stolte af ASG-revyen, en sand perle i vores kultur-landskab.

 

Den 19. udgave af revyen, "Par bar bund", har endnu en gang demonstreret, hvorfor denne begivenhed er så elsket og værdsat.

Revyen, som blev afholdt i Bornholms Idræts- og Kulturcenter i Allinge, formåede at tiltrække omkring 2.000 begejstrede publikummer, der fik en uforglemmelig aften fyldt med latter, musik og fællesskab.

Det er en enestående præstation, når man tænker på, at revyen er drevet af frivillige kræfter. I en tid, hvor meget af vores underholdning er professionelt produceret og kommercielt drevet, står ASG-revyen som et lysende eksempel på, hvad vi kan opnå gennem fællesskab og engagement. Her er ingen store lønnede stjerner, men derimod lokale talenter, der brænder for at skabe noget særligt for deres medborgere.

Denne form for frivilligt drevet kultur er uvurderlig for vores samfund. Den styrker de sociale bånd, bringer folk sammen og skaber et fælles udgangspunkt, som vi kan bygge videre på. Når vi samles omkring noget så unikt som ASG-revyen, er det med til at skabe en stærkere, mere sammenhængende ø. Vi får mulighed for at se hinanden i øjnene, grine sammen og nyde de skæve, skarpe og satiriske indslag, der gør revyen så særlig.

Revyen hylder også vores sprog og kultur med ægte, levende og nutidigt bornholmsk. Dette er ikke blot en nostalgiøvelse, men en måde at holde vores kultur levende og relevant på. Det bornholmske sprog kan være en udfordring at følge for nogle af os, men det er netop en del af charmen. Vi bliver mindet om vores samfunds rødder og den særlige identitet, der kendetegner Bornholm.

Satiren i ASG-revyen er grov, skarp og underholdende. Det er vigtigt, at vi kan grine af os selv og hinanden. Når vi kan det, skaber vi en ramme, hvor vi langt bedre kan engagere os og skabe et endnu stærkere bornholmsk samfund. Vi må ikke undervurdere værdien af denne form for kultur. Den er en ventil, der tillader os at bearbejde og reflektere over vores daglige liv og de udfordringer, vi står overfor, på en måde, der er både sjov og tankevækkende.

ASG-revyen har vist, at vi kan opnå store ting gennem frivillighed og fællesskab. Det er en præstation, som hele øen kan være stolt af. Vi håber, at revyen fortsætter med at blomstre og inspirere mange flere forestillinger fremover. Måske bliver revy nummer 20 i 2026 den mest mindeværdige endnu – en værdig fejring af en tradition, der har bragt så meget glæde og sammenhold til Bornholm.

Tak til alle de frivillige, der har lagt deres tid, kræfter og hjerte i at skabe ASG-revyen. I gør en forskel og viser vejen for, hvordan vi gennem fællesskab kan skabe en rig og levende kultur. Lad os fortsætte med at støtte og værdsætte disse initiativer, der binder os sammen som bornholmere.