Gravgaard: Ånden kommer i Tidende

Gravgaard: Ånden kommer i Tidende
LEDER | 31. AUG 2024 • 05:30
LEDER
31. AUG 2024 • 05:30

I de næste lørdage kommer Bornholms prædikanter til orde i Tidende. Det er vi glade for.

Normalt er vi alle velkomne i guds hus, og for rigtig mange på Bornholm er det hus en af øens mange smukke protestantiske folkekirker.

Religion har næsten altid spillet en vigtig rolle på Bornholm, og selvom vi i vores moderne tid ikke lader kirken spille helt samme hovedrolle i vores samfund som tidligere, så er religionen supervigtig for rigtig mange af os.

En stor del af os på Bornholm er medlem af folkekirken og har den kristne tro. Den udøves og tolkes hver dag blandt andet i Bornholms 21 sogne af veluddannede præster med vidt forskellige tolkninger af kristendommen. Det er tolkninger, der af og til stjæler dagsordenen, ligesom debat om præstegårde, klimaregnskab og kremering af afdøde indimellem fylder i avisen. Men tankerne om de guddommelige budskaber og koblingen til vores liv i dag har alt for lidt plads i Tidende i forhold til, hvor stor en rolle, det spiller for mange af os.

De vigtige sammenhold i sognene er en meget væsentlig del af Bornholms fællesskab, og derfor er vi på Tidende rigtig glade for, at vi i dag har premiere på Bornholms første Præsteklumme af vores nye provst Jacob Holm.

Sammen med den nye provst er det lykkedes os at få næsten alle øens protestantiske folkekirkepræster til at skrive for os. I de næste 20 uger vil vores mange sognepræster hver især gribe pennen eller tastaturet og dele en udlægning af det kristne budskab i vores samtid med os som optakt til søndagens prædiken.

Tiltaget er ikke ment som en mission, der skal kristne hele Bornholm i Folkekirkens ånd. Men det er alle tiders mulighed for, at endnu flere af os kan få et indblik i de mange spændende tanker, der bliver udviklet rundt om på vores ø. Måske kan det sågar også friste nogen til at opleve flere af vores præstekapaciteter live om søndagen.

Præsteklummer er ikke begrænset til Folkekirkens prædikanter, selvom vi starter med dem. Præsteklummer er ligesom vores kirkekalender åben for alle bornholmske trosretninger og -samfund, der har lyst at være med. Tag blot fat i vores debatredaktør Leif Olsen lo@tidende.dk for at få plads i rækken og invitere læserne med ind.

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT