Fortsæt det gode arbejde for Ferlov

Fortsæt det gode arbejde for Ferlov
LEDER | ABONNENT | 13. MAJ 2023 • 05:30
LEDER | ABONNENT
13. MAJ 2023 • 05:30

Det er godt gået, at Ferlov-projektet med økonomi- og klimaudvalgets opbakning kæmper videre trods økonomiske udfordringer.

Sonja Ferlov Mancobas værker skal udstilles på Kjærnæsgrunden i Allinge i det imponerende japansk designede pavillonbyggeri. Det er planen, og sådan fortsætter den heldigvis med at være.

Ferlov Mancoba Fonden har ellers ikke været i stand til i tide at rejse de over 90 millioner kroner, som projektet nu står til at koste. Især kystsikringen har skabt økonomiske udfordringer. Men det får heldigvis hverken fond eller museumsforening til at ryste på hænderne, opgive projektet eller flytte det til et mindre ambitiøst niveau og sted.

Nej, den japanske stjernearkitekt Tadao Ando spektakulær pavillon skal bygges. Men det bliver med en forsinkelse på yderligere to år, forventer gruppen bag projektet nu, og det har økonomi- og klimaudvalget blåstemplet ved at forlænge reservationen af grunden i yderligere to år.

Bornholm er kultur og natur. Naturen skal vi passe på, og kulturen skaber vi.

Det er med store ambitioner som Ferlov-projektets, at vi hæver os og skaber oplevelser for os selv og vores mange gæster mange år frem i tiden. Ferlov-pavillonen kommer til at skrive sig ind i rækken af nyere spektakulær arkitektur på Bornholm, hvor James Carpenters nye museumsbygninger ved kunstmuseet, Arkitemas indsprængte besøgscenter foran Hammerhus, Henning Larsens voldsomme Natur Bornholm-kolods og Bornholms Kunstmuseums eksisterende tårnbygning med rindende vand og masser af lys fra Fogh og Følner allerede pryder eller skal til at pryde vores Bornholm.

Vi kan være rigtig stolte at de imponerende byggeprojekter. Selvom det ikke blev til en arkitektkonkurrence for landanlægget, så kan Arkitema måske alligevel skabe besøgsværdigt byggeri på Sydbornholm rundt om de gigantiske transformatorer.