Folkemødedirektør forventer skud i mange retninger
Der var masser af dialogkaffe på menuen tirsdag aften, da Folkemødet inviterede borgere og erhvervsdrivende til evaluering.
Trækonstruktionen Domen i Allinge er noget helt særligt på en smuk tirsdag aften, hvor himlen er blå over de gule sten i det spejlblanke vand det ligger og skvulper lige udenfor.
På et stort skilt på væggen står der, at “vi samles fordi vi vil styrke demokratiet” og netop denne tirsdag aften er da også i allerhøjeste grad i demokratiets tegn.
Det er nemlig nu, at Danmarks største demokratifestival har inviteret på kaffe og kage og en snak om, hvordan borgere og erhvervsdrivende i Allinge-Sandvig egentlig tænker om Folkemødet, som i år havde besøg af 65.000 mennesker over de tre dage - næsten lige så stort som i 2019.
Om mødet byder på dialog, forståelse og gode aftaler bliver spændende at finde ud af i kølvandet på forsommerens gnidninger mellem erhvervslivet og Folkemødet, for ikke at tale om gæster der altid mener, at alting er alt for dyrt, rekordhøjt antal mennesker i byens gader og diskussionen om, hvad det vil sige at have et partnerskab.
På bagkant af årets Folkemøde var direktør Peter Christiansen sikker på, at det skulle lykkes at finde et godt kompromis med de erhvervsdrivende, som er utilfredse med organisationens ageren, og det er velsagtens den kop kaffe, der skal drikkes en uskyldig tirsdag aften i september, hvor borgere og restauratører formentlig er blevet mindre højrøstede efter en indbringende sommersæson.
Så længe folk taler ordentligt
Folkemødedirektør Peter Christiansen veksler mellem at gå rastløst frem og tilbage på Domens terrasse, og at stå i døren og byde velkommen med håndtryk. Han håber på en god og åben dialog, hvor borgerne byder ind med alt det, de har på hjerte.
– Der er allerede rigtig mange, der har skrevet til os om det ene eller det andet, så jeg forventer en aften, hvor der bliver skudt i mange retninger, fortæller han få minutter i mødets start.
Han er derfor glad for at kunne holde et møde, hvor både kommune, politi og Folkemødet er til stede, og kan besvare de spørgsmål, der kommer.
– Vi er meget åbne. Så længe folk taler ordentligt, så må man komme med alt.
Han gætter på, at både madpriser, parkeringspladsen, lydniveau og placering af scener bliver nogle af de emner, der kommer i spil, og formentlig også mange andre ting.
Ved orienteringsmødet, der blev afholdt få dage inden Folkemødet havde mildest talt ikke særlig stor opbakning, og derfor glæder det direktøren, at der tirsdag aften dukkede væsentligt flere op.
Der er munter snak mellem de fremmødte, som tager plads og går ombord i kaffe og kage. Nogen er kommet for traktementet, andre for at brokke sig over madpriserne, nogen for at høre om der er nye ting på vej til næste år og andre igen for at gøre deres borgerpligt.
De kommende to timer vil det vise sig, om der er diskussionslyst og vilje til dialog fra begge lejre.
NYT JOB
MEST LÆSTE

Farlige vaner starter i stilhed

En sijllavitta
‘Sijllagjæl’ (indvolde fra sild) som man klaskede op på en væg i forskellige figurer, fx et ansigt, for at forskrække folk om natten, idet det lyste (fosforescerede). Teinnæs illustrerer ordet med følgende citat: ‘Pass du på, ønte varr så vikti, æjlla kajn du tro jâ ska lawa dai en sijllavitta’.
OM BORNHOLMS TIDENDE
LÆS AVISEN DIGITALT
Læs avisen på din computer
Download app til Apple
Download app til Android
Ansvarshavende chefredaktør: Kristoffer Gravgaard.
Bornholms Tidende, Nørregade 11-19, 3700 Rønne.
Hovednummer: 56903000. Redaktion: 56903081. CVR nr: 35244115
© Bornholms Tidende Tekst, grafik, billeder, video, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. Bornholms Tidende forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indhold med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11b og DSM-direktivets artikel 4".
Generelle handelsbetingelser | Cookie- og Privatlivspolitik | Cookiedeklaration