En million godt givet ud

En million godt givet ud
LEDER | 7. MAR 2023 • 05:30
Tommy Kaas
Digital chef
LEDER
7. MAR 2023 • 05:30

DGI Bornholms badmintonudvalg har med en millionsatsning fået flere i gang med at spille badminton i en tid, hvor konkurrencen er benhård.


Team Fjer Bornholm så sidste år dagens lys. DGI Bornholms badmintonudvalg havde skaffet lidt over en million kroner til blandt andet at ansætte en professionel træner, og nu skulle Bornholms børn og unge for alvor præsenteres for badmintonsporten.

Et lille halvt år senere ser det ud til, at det var rigtig godt set. Flere klubber oplever nemlig tilgang af badmintonspillere, og til årets bornholmsmesterskaber, som de senere år har været noget tyndt besatte, er der tilmeldt flere spillere, end der plejer.

Den gode historie kunne DGI Bornholm fortælle i sidste uge, og flere steder på øen jubler man nu over, at den store satsning på badmintonområdet ser ud til at give pote.

Det er pragtfuldt, at det betaler sig at tænke nyt og kreativt i jagten på de unges gunst. Der er et hav af valgmuligheder, når som som ung vokser op i dag, og ikke mindst tilbuddet om at sidde derhjemme og se Netflix eller game er svært at konkurrere med. Derfor er det nødvendigt, at de klassiske "umoderne" idrætstilbud formår at gøre sig til og holde sig friske.

Vores unge mennesker har nemlig brug for at komme ud og skabe relationer, røre sig og se, at der er andet i verden – og at meget af det selvfølgelig er meget mere spændende – end det, der sker på skærmen.

En undersøgelse fra Idrættens Analyseinstitut pegede sidste år på, at kun omkring 30 procent af de danske børn og unge lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, at de bør være aktive mindst en time hver dag. "Bekymrende og problematisk", hed det dengang, så derfor er der behov for initiativer som det, DGI Bornholms badmintonudvalg kom op med sidste år.

Det handler hér om badminton, men initiativet kan jo i princippet rulles ud i mange andre sportsgrene og fritidsaktiviteter. Når det er et professionelt og superkompetent menneske, der svinger taktstokken, så er det utvivlsomt lettere at fange opmærksomheden fra de unge og give dem den introduktion, som kan gøre, at de synes, at det er fedt at være med. Om taktstokken så er en ketcher, en golfkølle eller en fodbold, det er mindre væsentligt. Det fælles mål må være, at vi får mange flere unge i gang.