Drøm med os Bornholm

Drøm med os Bornholm
LEDER | 19. MAJ 2023 • 05:30
LEDER
19. MAJ 2023 • 05:30

'Hvor drømmer vi os hen' er en debat for alle. Derfor er det skønt, at hele Bornholm deltager.

'Hvor drømmer vi os hen' er titlen på debat-kampagnen, der skal udvikle Bornholm, hæve loftet og støvsuge og forædle de gode ideer.

Sammen med De Bornholmske Borgerforeningers samvirke, Foreningen Baltisk Bro, LAG Bornholm og Center for Regional- og Turismeforskning har Tidende taget initiativ til at sætte debatten løs og holde den flyvende i et år.

Vi startede med emnet: Hvilken rolle skal Bornholm have i Østersøen, og i den seneste måned har vi diskuteret Bornholm som energiø. Den debat kulminerer med en stor debatsalon for 150 læsere og eksperter på tirsdag i Elværket i Rønne. Her skal vi diskutere grønne løsninger, arbejdspladser, vækst og visioner. Alle deltagere får mulighed for at se den spritnye og ganske imponerende energiøudstilling i Elværket, som Baltic Energy Island står bag, og når debatten er ovre, serverer vi lidt at stille sulten og slukke tørsten med til store og små. Det sker i samarbejde med Bornholms Brands fond, der har støttet debatprojektet.

I debatten har vi inviteret en lang række eksperter og parter, der med deres viden og interesser giver netop deres bud på, hvordan vi kan udvikle os godt. Den debat er vi meget glade for, at så mange læsere også har engageret sig i.

Netop eksperterne i Bornholms trivsel og kenderne er vores ø – jer kære læsere – er super interessante at få med, når vi skal drømme og udvikle os. Når det gælder energiøen, har debatten indtil nu i meget stor grad handlet om kompensation til naboer, hvilket er forståeligt.

Men nu er det tid til også at drømme stort på både klimaet og Bornholms vegne.

Hvad vil være den ultimative grønne fremtid for Bornholm. Bliver vi et grønt laboratorium med gigantiske energimængder, skal vores landbrug lægges om til grønne energibrug, eller skal vi leve af energiskat fra staten, fordi vindmøllernes energi passerer netop vores pragtfulde ø?

Debatten bliver kun bedre, jo flere vi er om den. Skriv dine tanker til debat@tidende.dk eller mød op i Elværket på tirsdag klokken 16.30 og vær med til at skabe en bedre fremtid for Bornholm.

Efter debatten om energiøen rundes af tirsdag, fortsætter vi med det nye og lige så aktuelle tema – Hvor drømmer vi os hen – forsvar og sikkerhed. Der er nyt forsvarsforlig på vej. Den globale fredstro er forsvundet, og Rusland er blevet hovedfjenden i Europa efter invasionen i Ukraine.

HVOR DRØMMER VI OS HEN - ENERGIØEN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm som energiø. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere har bidraget med deres bud i dette tema. Send dine tanker til debat@tidende.dk.
Temaet afsluttes med en debatsalon i Elværket i Rønne tirsdag den 23. maj klokken 16.30.