Debat: Nøglen til løsninger for Bornholm

LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT | 14. JAN 2022 • 10:46
Af:
Heidi Burgedahl
medlem kommunalbestyrelsen for Venstre
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT
14. JAN 2022 • 10:46

Kommunalbestyrelsen skal fortsat være et sted, hvor alle partiers ideer kan udvikles og behandles i udvalgene. Det siger Venstres, Heidi Burgedahl.

Erhverv, bolig og beskæftigelses-udvalgets arbejde og den nye periode i kommunalbestyrlsen er godt i gang og i Venstre ser vi frem til at være med til at udvikle boligprojekter, fremme sagsbehandling på for eksempel udenlands arbejdskraft, så de bornholmske virksomheder kan få hjælp til arbejdstilladelser. Ligeledes ser vi det som værdifuldt for det bornholmske samfund at videreudvikle indsatsen omkring at øge etablering af ”små job” i virksomhederne, så det bliver muligt for flere grupper af ledige at få ordinære timer. At borgere med en lille arbejdsevne også får fodfæste på det bornholmske arbejdsmarked.

Første arbejdsdag

Vi er blevet taget godt imod af formand, Linda Kofoed Persson, EBBU og administrationen. Som ny kommunalpolitiker er der mange praktiske ting, der skal falde på plads, og jeg oplever at alle arbejder på højtryk for at klæde os på til opgaven. Både på det praktiske plan og via kurser og viden der bliver stillet til rådighed for os.

Hidtil har alle kommunalbestyrelsesmedlemmer kunnet indgive medlemsforslag i de udvalg, de er en del af. Medlemsforslag anviser mulige løsninger på de udfordringer, der måtte være på Bornholm. Det enkelte parti har mulighed for at stille medlemsforslag, der kan anvise løsningsmodeller på Bornholms udfordringer. Komme med forslag til smartere måder at gøre tingene.

Den demokratiske proces

Fremover vil samtlige medlemsforslag skulle igennem kommunalbestyrelsen. Vi har i udvalget for erhverv, bolig og beskæftigelse godkendt denne ændring. Fremover vil medlemsforslag kun sendes til behandling i udvalget, såfremt der opnås flertal for dette i kommunalbestyrelsen. Så må vi på længere sigt vurdere, om det får betydning for de enkelte partiers mulighed for at påvirke den demokratiske proces via medlemsforslag. Bliver dette tilfældet vil vi tage dette punkt op igen.