Debat: Mountainbikespor og manglende sikkerhed

Debat: Mountainbikespor og manglende sikkerhed
Jan Christensen fra Klemensker efterlyser klare trafikregler og bedre skilte i Almindingen efter de nye MTB-spor er kommet til. Arkivfoto: Berit Hvassum
| ABONNENT | 6. JUN 2021 • 10:36
Af:
Jan Christensen
 Lærkevej 1
Klemensker
| ABONNENT
6. JUN 2021 • 10:36

LÆSERBREV

Så skete det igen! Under en ridning i Vestermarie Plantage og Almindingen var vi atter ude for en situation, der heldigvis endte godt.

Vi red på "hulvejen" mellem Gulbakkevej og Springbakkevejen, da vi mødte en bil kørende på den gamle ridesti, der nu er gjort til mulig bilkørsel, efter alle sporene til MTB er lavet. Vi fik en snak med chaufføren, der stolt sagde, at han havde anlagt alle sporene, og at han nu havde kort fra Naturstyrelsen angående bilkørseltilladelse i Almindingen for evigt, da han skulle kontrollere sporene til MTB!!? (hvis man er fanatiker her, kunne man jo køre på MTB under kontrollerne!!)

Heldigvis varede vor samtale et minut cirka, og i den tid kom en hel gruppe af ryttere med børn frem på stien, så der blev ikke påkørsel/påridning, men personen, der har bygget banen, har ikke interesseret sig for sikkerheden. Hvis vi havde galopperet, ville vi have redet direkte ind i flere ryttere med ulykke til følge. Man har anlagt cirka 40 meter af sporet på den gamle ridesti, og der er ingen oversigt fra MTB-sporet og til ridestien.

Der er ligeledes samme manglende oversigtsforhold på krydsningen af Sergentmyrvejen og Ørningedalsvejen, hvor man kommer til og fra shelterne. Og der er ingen markering af MTB-sporet angående den manglende oversigt ved krydsningen (tidligere oplevet et rytterhold passere hurtigt uden at orientere sig ved vejen). Vi må derfor forlange, at kommunen på de sidste to steder sætter fuldstop-skilte op ved krysningerne, og Søren Friese fra Naturstyrelsen sætter tilsvarende op ved hulvejen.