Debat: Det handler ikke kun om mursten

Debat: Det handler ikke kun om mursten
Bornholms Regionskommune vil samle en stor del af sin administration i den tidligere Knudsker Skole på Snorrebakken, ligesom den vil renovere kommunens bygninger i Tejn og Rønne. Den samlede pris kan løbe op i 150 millioner kroner. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT | 14. SEP 2021 • 07:30
Af:
Tillidsrepræsentanterne HK Kommunal
Bornholms Regionskommune
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT
14. SEP 2021 • 07:30

Det handler ikke kun om mursten men også om medarbejderes arbejdsmiljø, både det fysiske og det psykiske.

Vi kan sagtens forstå frustrationen. Vi er selv forældre og har også et ønske om ordentlige forhold for øens børn og unge – det skal der ikke herske tvivl om. Nedskæringer er ikke noget, vi bifalder, men samtidig oplever vi, at nogle ikke har forståelse for problemerne i vores medlemmers hverdag.

Vi støtter en investering i kommunens matrikler, en investering vi har ventet på i flere årtier. Rådne vinduer, dårligt indeklima og manglende plads til kollegaer er noget af det, som påvirker vores dagligdag og gør, at vores arbejdsmiljø er belastet.

Men vi har også et behov for, at der tænkes strategisk. At vi på tværs af kommunen kan kommunikere på en mere meningsfuld måde, og at vi kan fokusere mere på effektiv koordinering. Transport på landevejen frem og tilbage til møder. Manglende informationer fordi man har glemt at inddrage alle interessenter, og der er mange flere eksempler, som giver mening for en samling af de administrative medarbejdere, samt renovering af kommunens matrikler.

Der er nogle politikere, som siger, at alt kan løses via Skype, men Skype lægger ikke et fundament for det gode samarbejde, det gør relationer, og det styrkes ved, at man mødes ansigt til ansigt. Hvis vi skal have ordentlig sagsbehandling, kvalificeret budgetopfølgning og mulighed for at arbejde effektivt, er vi nødt til at have en struktur uden distance.

Som sagt forstår vi borgernes frustration, fordi vi selv er forældre og har et ønske om ordentlige forhold til øens børn. Men borgerne skal også forstå, at vi ansatte er dem, som kender forholdene på øens største arbejdsplads, og at der er et stort behov for at gøre noget anderledes. Fordi vi siger ja tak til gode arbejdsforhold, siger vi ikke samtidig ja til, at børnenes vilkår skal forringes.

Det handler ikke om mursten – men om bedre arbejdsmiljø, sagsbehandling og varetagelse af kerneopgaverne. Lad os se på løsninger der er for alles bedste, både for de ansatte i administrationen og for øens unge, det ene behøver ikke udelukke det andet.