Debat: Akut handling påkrævet

Debat: Akut handling påkrævet
Sygeplejersker på Bornholms Hospital nedlagde i sidste uge arbejdet i 55 minutter i protest mod dårlige arbejdsvilkår og mangel på kollegaer. Foto: Jens-Erik Larsen
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT | 21. SEP 2021 • 13:08
Af:
David Christensen
kandidat til regionsrådet
kommunalbestyrelsen
og João A.B.R. Møller
formand
kandidat til kommunalbestyrelsen
LÆSERBREV | BORNHOLM | ABONNENT
21. SEP 2021 • 13:08

Sygeplejersker på Bornholms Hospital har i sidste uge nedlagt arbejde i protest mod dårlige arbejdsvilkår og mangel på kollegaer – både på Bornholm og oOvre. Samtidigt kan vi forfærdet se til, at arbejdsretten nu har tildelt bod og trukket dem i løn, da arbejdsnedlæggelsen har været overenskomststridig.

I De Radikale Venstre er vi ikke i tvivl. Der skal handling til nu, for situationen er helt uholdbar! Coronakrisen har medført en vidtrækkende belastning på vores frontlinjepersonale, hvis indsats vi bør anerkende. Vi har set en konflikt, som har belyst løn- og ligelønsproblematikker i vores hospitalsvæsen – men også bredere i vores ældreforsorg, vores hjemmepleje og iblandt vores pædagoger for blot at nævne et par andre faggrupper, der står over for krise. Der er foretaget arbejdsnedlæggelse iblandt sygeplejerskerne, og der er foretaget regeringsindgreb, som har sat den danske (arbejdsmarkeds-)model under pres.

Der skal altså handles. I De Radikale Venstre er vi kede af sygeplejerskernes arbejdsvilkår og kalder på, at der hurtigst muligt udarbejdes en regionsstrategi, hvor man adresserer utilfredshed og støtter vores lokale sygeplejersker i deres rekrutteringsudfordringer. Det er et akut problem! Samtidigt ser vi frem til, at ligelønskampen huskes, og adresseres blandt andet i det udvalgsarbejde (komitéen om lønstruktur) der nu igangsættes efter regeringsindgrebet.