Dagens gæsteleder: Giv ildsjælene et klap på skulderen

Dagens gæsteleder: Giv ildsjælene et klap på skulderen
Der er mange frivillige, som fortjener en tak for deres indsats, mener Jacob Trøst. Arkivfoto: Berit Hvassum
LEDER | ABONNENT | 20. JUL 2022 • 05:30
Af:
Jacob Trøst
borgmester (K)
LEDER | ABONNENT
20. JUL 2022 • 05:30

Tidende har overladt lederspalten til kommunalbestyrelsens medlemmer henover sommeren. Dagens leder er skrevet af Jacob Trøst fra De Konservative.

For nylig døde en af Bornholms ildsjæle, Søren R. Wolff. Jeg nåede desværre kun en enkelt mailkorrespondance med ham, men ud fra de mange reaktioner på hans dødsfald, er der ingen tvivl om, at Søren nåede at påvirke både mennesker og samfundet omkring sig på en yderst positiv og berigende måde. Æret være hans minde.

Det minder os samtidig endnu en gang om, hvor vigtigt det er, at vi har ildsjæle i vores samfund. Mennesker, der brænder for det, de laver. Som er kreative, tænker ud af boksen, og som har ressourcer og energi til at holde fast i deres drømme og idéer - også i modgang. For modgang vil der næsten altid være, når man vil skabe nyt, eller hvis man skiller sig lidt ud fra flokken.

Det seneste eksempel så vi, da den nye motorsportsbane blev indviet i weekenden. Det var aldrig lykkedes, hvis ikke nogle ildsjæle havde bidt sig fast og bevaret troen på, at det kunne lade sig gøre. De gode mennesker har arbejdet for projektet i over 10 år. Ordsproget "alle ting kommer til dem, der venter" er ikke opstået af ingenting.

For et par uger siden var det et aktivitetsområde, der blev indviet i Pedersker. Det blev også båret af lokale ildsjæle. Før det var det en sauna og en legeplads, der kom til verden i Aarsdale. Projektet Nordliv i Allinge er født på samme måde og bliver holdt i live af ildsjæle. Kulturcenteret Kjøllergaard er også ved at blive til virkelighed, fordi nogle mennesker brænder for deres interesse og ser muligheder. Træbroen i Arnager blev renoveret takket være ihærdige borgere, der lagde mange timer og meget energi i at få renoveringen gennemført. I 4-kløver-klyngen har fire lokalsamfund endda samlet kræfterne om fælles projekter, og jo flere kræfter, des større opgaver kan der løftes. I Nexø er der ildsjæle indblandet i julemarked, sandskulptur-udstilling, forskønnelse af centrum og ikke mindst Værftet.

Og sådan kan listen fortsættes med mange andre gode projekter og aktiviteter båret af ildsjæle. Det er mennesker, der drømmer om at skabe nyt eller bare glæde andre mennesker. Som ser løsninger frem for problemer. Projekterne og aktiviteterne skaber fællesskaber, liv og sammenhold i lokalsamfundene. Og de bidrager til, at Bornholm bliver et endnu bedre sted at leve og besøge.

Lad os hylde vores ildsjæle og støtte dem det bedste vi kan. Giv dem et klap på skulderen. Tak for jeres indsats.