Budgetbomben kaster skygger over fremtiden

Budgetbomben kaster skygger over fremtiden
LEDER | 12. OKT 2024 • 05:30
LEDER
12. OKT 2024 • 05:30

Efter torsdagens kursskifte i kommunalbestyrelsen kan vi endnu mindre tro på vores politikeres fremtidige aftaler.


Alt sker i bornholmsk politik.

Det er nok engang læren efter gårsdagens kommunalbestyrelsesmøde, hvor de to tidligere venstremedlemmer handlede en redning af Madskolen for en fortsat projektering af en bornholmsk erhvervspark. Her på lederpladsen talte vi i går dunder for at omgøre den forventede beslutning om at droppe det videre arbejde med en erhvervspark på Bornholm. Det vil være dejligt, at politikerne lyttede til os og sadlede om. Men sandheden er nok, at de to tidligere venstrefolk Søren Schow og Heidi Burgedahl i stedet har lyttet til de mange frustrerede forældre og børn i Nexø, der ikke vil have Madskolen lukket. Det er godt at kunne lytte. Men konsekvensen i denne situation er, at den store brede budgetaftale nu er sprængt i stykker, og Enhedslisten og Dansk Folkeparti er sendt ud i kulden, og kommunalbestyrelsen har nok engang løst en svær sag med et nyt flertal og et nyt kassetræk.

Torsdagens beslutning om fortsættelse af erhvervsparken er med stor sandsynlighed langt mere værd for Bornholm, end den store million Madskolen kommer til at koste næste år. Derfor er det godt for Bornholm, at budgetbomben sprang.

Men spoler vi tiden tilbage til lige efter den brede budgetaftale, bedyrede alle partier på nær Moderaterne, at der ikke var brug for at tilføje en forpligtende formulering i aftalen om, at nye udgifter kun kan findes i budgettet. De tog alle fejl, og kommunekassen må igen blive belastet. Aftalen blev ikke holdt.


Det går nok denne gang. Men med en dialog med Indenrigsministeriet om en udviklingsaftale er det skidt, at Bornholm nok engang viser, at en aftale på Bornholm kan man ikke stole på, og budgetansvarlighed er noget Indenrigsministeriet kan tage sig af, når den tid kommer.

Det er pragtfuldt for vores vækstdrømme, at håbet om en erhvervspark og en vækstskabende energiø stadig lever. Målet helliger nogle gange midlet. Torsdag var midlet dog bestemt ikke til Bornholms bedste, og vores politikere kastede mørke skygger over alle fremtidige aftaler.

Vores politikere kastede mørke skygger over alle fremtidige aftaler

Følg debatten på facebook!
FÅ ABONNEMENT