Brug brintproduktionen rigtigt

SYNSPUNKT | ABONNENT | 18. MAR 2023 • 07:54
Af:
Benny Elmann-Larsen
cand. scient
Vest Slamravej 3
Bodilsker
SYNSPUNKT | ABONNENT
18. MAR 2023 • 07:54

Der synes bredt at være en enormt hype i retning af, at det skal være brint på trods af, at der er så mange praktiske problemer med brint.

Vi får nu den 20. marts en indføring fra Energinet omkring arkitekturen af landanlægget. For det første er vi nu der, hvor vi ved, at det kommer, så det diskuteres ikke længere. Hvad vi nu skal kigge på, er det visuelle indtryk, og hvordan omgivelserne omkring anlægget påvirkes. Så det bliver et valg mellem version 1, 2 eller 3, eller hvor mange der nu er. Ikke et enten eller-valg.

Den øvelse er altså grundlæggende et spørgsmål om, vi vil den ene eller anden arkitektoniske udformning.

Tilbage står alt det virkelig vigtige. Ikke at naboerne, og dem der afgiver land til det her, ikke er vigtige overhovedet, men effekten på hele regionen Bornholm, med alt hvad man kan tænke på (udvikling, arbejdspladser, kompensation, etc.) er noget, Energinet stadig holder op i luften. Senest vist igen, da Tidende spurgte til, hvordan Bornholm vil profitere af energi fra energiøen, og hvad løsningen ville være. Det kommer de til i 2024, åbenbart. Men i Energinets folder siges, at man vil tilslutte til Bornholms 60 kV-net, Det er godt at høre, men vi vil gerne høre mere, have detaljer og garantier samt diskutere videre for at blive klogere.


Vil du have nyheder uden begrænsning?
- Få fuld adgang til Tidende.dkFørste måned 0 kr.
Herefter 99 kr./md.

Se andre abonnementer her