Indledningsvis gennemtrawlede klubberne hele Bornholms kyst med lup for at finde egnede steder til shelterne. Vores krav til pladserne var blandt andet, at de ikke måtte ligge længere end 100 meter fra vandkanten, og de skulle kunne tilgås såvel fra havsiden som kyststien, så både vandrere, cyklister, lystfiskere og andre friluftsfolk kunne få glæde af dem. Vi fandt 13 velegnede steder, og sammen med kommunens ansatte udvalgte vi en håndfuld, som vi ville arbejde videre med.
Der blev indgået aftaler med private lodsejere, og kommunen søgte om dispensation hos en lang række berørte myndigheder og høringsberettigede interesseorganisationer. Klubberne søgte 11 fonde om tilskud og fik ret hurtigt lovning på bevillinger fra Brd. Larsens Legat, Bornholms Brand, Nordea fonden, Friluftsrådet, Lokale- og Anlægsfonden og Veluxfonden. Tilsammen dækkede deres bevillinger vores budget på 400.000 kroner. Tømrerelever på Campus Bornholm har fremstillet spær- og gavlelementerne, og Årsdale Byg har stået for færdiggørelsen ude på pladserne.
Processen har været lang og ikke uden bump på vejen. Således har afslag på dispensationsansøgninger og indsigelser fra nabohøringer forsinket processen og lagt hindringer i vejen for nogle af vore primære ønsker, men det er lykkedes at finde alternative placeringer. Det praktiske arbejde, produktionen af de enkelte elementer, malingen og opstillingen ude på pladserne har tidsmæssigt været den korteste del af processen. Det er myndighedernes sagsbehandling der har taget den meste tid, så det kræver en god portion tålmodighed at sidde i venteposition i uger og sommetider måneder for at kunne komme videre. Det har også betydet, at vi flere gange har måttet søge om udsættelse af fondenes tidsfrister, men heldigvis har fondene alle været forstående over for vores situation og fastholdt deres bevillinger.