Trods store udfordringer med corona: Idrætsforening kom godt ud af 2020

Trods store udfordringer med corona: Idrætsforening kom godt ud af 2020
Knudsker Idrætsforening har ikke kunnet holde stort loppemarked i 2020, men alligevel er økonomien god. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 6. JUN 2021 • 14:02
Holger Larsen
Journalist
| ABONNENT
6. JUN 2021 • 14:02

MOTION

Knudsker Idrætsforening lever og har det godt efter coronaåret 2020. Det gælder både, når man kigger på medlemstal og økonomi. Det er meldingen efter foreningens generalforsamling.

– Jeg tror, at vi samlet er gået en lille smule frem, sagde foreningens økonomiformand, Flemming Pettersson, da der blev spurgt til medlemstallet.

– Jeg tror, vi har færre seniorer. Men til gengæld mere ungdom, supplerede fodboldformand Brian Thorsen.

Flemming Pettersson oplyste, at medlemstallet er 685. Det er langt fra foreningens storhedstid, men Flemming Pettersson mindede også om, at man har været nede på 450 medlemmer.

Økonomiformanden udtrykte nærmest overraskelse over, at klubben kunne komme ud af året med et overskud på knap 88.000 kroner, selv om der blev brugt en del penge på klubhuset – blandt andet et nyt gulv i cafeteriet og reparationer efter vandskader.

Coronapakker

Bankospil og loppemarked, som normalt giver foreningen gode indtægter, er aktiviteter, som stort set har ligget stille. Men tabet her blev faktisk kompenseret af støtten fra coronapakker, oplyste Flemming Pettersson.

De fleste af foreningens idrætslige afdelinger (dem er der seks af) havde pæne overskud, hvilket ganske enkelt skyldtes manglende aktiviteter.

– Medlemmerne har en del til gode, mente Flemming Pettersson.

Det har man i svømmeafdelingen taget en klar konsekvens af, idet medlemmer, der tilmelder sig til den kommende sæson, vil få en rabat.

Bent Jensen, formand for Knudsker IF, sagde i ledelsens beretning, at klubbens visioner var blevet "terroriseret af coronaen":

– Vi er i den grad blevet berørte og ramte. Men også positivt og gavmildt støttet af det offentlige og fonde, der kan se en klubs store samfundsnytte.

 

Vi må alle bringe ofre i denne svære situation, men det virker lidt utroligt, at man ikke kan finde andre placeringer end et aktivt idrætscenter

Bent Jensen, formand for Knudsker IF

 

De vil have hallen tilbage

– Coronabesværlighederne har også ramt os "fysisk", idet Søndermarkshallen i over et år er blevet udnævnt til alternativt testcenter. Det har betydet, at hallen har været lukket for noget af den idræt, som har kunnet gennemføres. Desuden har hallens p-plads meget ofte været fuldt – meget fuldt – optaget af kørende til testcentret. Vi må alle bringe ofre i denne svære situation, men det virker lidt utroligt, at man ikke kan finde andre placeringer end et aktivt idrætscenter, sagde Bent Jensen.

Det har især været klubbens badmintonafdeling, der har været ramt. Man er blevet henvist til Rønne Idrætshal, og det har ikke været optimalt, fremgik det.

– Vi vil nu kontakte kommunen for, at vi kan være sikre på, at testcentret er ude af Søndermarkshallen midt i august, senest den 1. september, så vi kan få "vores" hal igen, sagde badmintonformand Flemming Pettersson.

 

Kø til test ved Søndermarkshallen. Foto: Berit Hvassum

 

Loppemarked og banko vender tilbage

Knudsker Idrætsforening kunne ikke holde det store sommerloppemarked i 2020, og da lagrene er fyldte, er man stoppet med at samle ind. Men nu lysner det. Knudsker IF planlægger at holde stort udendørs loppemarked på Rønne Stadion Syd lørdag den 10. juli og et oprydningsudsalg dagen efter. Bankospillerne har holdt pause siden midt i december 2020. Her planlægger man at starte igen søndag den 1. august. Knudsker IF’s bankoafdeling søger i den forbindelse flere hjælpere, idet der skal kontrolleres coronapas/test.