Trods en lille smule regn torsdag aften: Bornholm er et af de tørreste steder i Europa

NOTITS | 2. JUN 2023 • 06:40
Holger Larsen
Journalist
NOTITS
2. JUN 2023 • 06:40

Mærkede du det også?: At det dryppede ganske lidt fra oven torsdag aften.

Mens det i Rønne kun var ganske lidt og ikke noget, der kunne måles, fik man på DMI’s målerstation Nexø Vest 1,1 millimeter regn omkring klokken 22. 

Lidt tidligere på aftenen blev der på målerstationen Hammer Odde Fyr registreret 0,5 millimeter nedbør, fremgår det af DMI’s hjemmeside.

Men det ændrer næppe på, at Bornholm er det tørreste sted i Danmark. Ja, faktisk blandt nogle af de allertørreste områder i hele Europa, skriver vejr.tv2.dk.

Det ser ud til, at det kun er enkelte vejrstationer på den Iberiske Halvø, hvor der er kommet mindre nedbør end på Bornholm over de sidste to måneder, skriver vejr.tv2.dk.

DMI oplyser, at der på Bornholm er faldet 10,9 millimeter regn i april og maj.

I maj er det blot blevet til 4,1 millimeter.

Tørkeindekset er oppe i det røde felt, og sådan er det over store dele af Nordeuropa.

DMI’s prognose for de kommende 10 dage har ingen regn på programmet til Bornholm. 

Fredagen startede køligt, men flot. Vi når op omkring 15 grader, vinden bliver let til frisk vind fra omkring nord, drejende øst. I aften en del sol, og om natten til lørdag klart vejr. Temp. ned mellem 8 og 12 grader, og svag til jævn vind fra skiftende retninger.

HVOR DRØMMER VI OS HEN? OM KULTUREN

Hvad skal fremtiden være, når det gælder Bornholm og kulturen. En rækker engagerede og vidende eksperter og læsere bidrager med deres bud. Send gerne dine tanker til debat@tidende.dk.

DEBAT | ABONNENT

Ø-kultur?