Tidende har stærk dækning af valget på vej

Tidende har stærk dækning af valget på vej
Valgkampen er i gang. Lørdag den 3. oktober var den siddende borgmester Thomas Thors blandt de kandidater, som var på gaden for at charmere vælgerne. Foto: Berit Hvassum
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT | 9. OKT 2021 • 15:00
Jakob Marschner
Journalist
KOMMUNALVALG | BORNHOLM | ABONNENT
9. OKT 2021 • 15:00

Hjælp til at finde det parti, som du er mest enig med. Indblik i kommunens situation netop nu. Faktatjek når kandidaterne bevæger sig på kanten – og et gensyn med den populære tipskupon. Bornholms Tidendes valgdækning bliver let at finde rundt i og sigter mod at give noget til alle læsere.


Bornholms Tidende forbereder en stor og alsidig dækning af valgkampen op til kommunalvalget 16. november.

Målet er både at komme i dybden med de vigtigste spørgsmål for Bornholm og bornholmerne – og at komme godt rundt i bredden, så du som læser får et kig ind i de fleste af de mange hovedopgaver, som en kommune har.

Den del af dækningen er vi i gang med at forberede nu. Ved at have tidløst stof i dybden parat til valgkampens start vil Bornholms Tidende til den tid have hænderne frie til at dække og afspejle den helt aktuelle valgkamp, sådan som den i ethvert øjeblik vil tage sig ud i de tre uger, der går fra valgplakaterne kommer op i lygtepæklene, til du har sat dit kryds, og valget er afgjort.

– Vi satser på mange områder i valgkampen. Men nogle af de vigtige områder, som vi kommer til at dække grundigt for bornholmerne, er vores udfordring med manglende arbejdskraft, de høje sociale udgifter vi har i kommunen og forholdene for børnefamilier, siger chefredaktør Kristoffer Gravgaard.

Den forproducerede del af valgdækningen vil blive efter samme skabelon, som rigtig mange læsere tog rigtig godt imod, da Bornholms Tidende opfandt og brugte den første gang ved det seneste kommunalvalg for fire år siden. Læsernes gode respons gik igen, da vi (med små justeringer) brugte formen igen ved folketingsvalget i juni 2019.

Forudsigeligt – og uforudsigeligt

Ved at bygge dækningen op omkring faste elementer, der vender tilbage hver dag, vil vi skabe en alsidig dækning, der bliver let at finde rundt i og forhåbentlig har noget til alle. Nogle elementer er korte, andre lange. Nogle elementer handler om personer, andre om de større sammenhænge. Noget er alvor, andet mest for sjov.

Faste elementer gør dækningen forudsigelig og velkendt for læseren på formsiden – men fra dag til dag helt uforudsigelig på indholdssiden. Dækningen ligner sig selv fra dag til dag – og er alligevel hver dag forskellig fra dækningen dagen forinden og dækningen den følgende dag.

Rundspørgen "Dagens valgtema" præsenterer partiernes spidskandidater for i alt 20 spørgsmål med svarene sat op i et skema, så man som læser let kan navigere sig frem til den eller de, som man er mest enig eller uenig med.

Formatet "Hold øje med" præsenterer i alt 20 kandidater fra alle partier og leverer en minianalyse af deres chancer for at blive valgt. "Fire år under lup" ser tilbage på kommunens økonomi og på børn, skoler og ældrepleje i de fire år siden sidste valg.

"Sådan stemte de" kigger på en række af kommunalbestyrelsens vigtigste sager fra de seneste fire år, opsummeret i hvordan hvert af partierne stemte i sagen. Og formatet "Tidende tjekker" leverer faktatjek, når en af valgets kandidater har sagt noget, der enten er eller ikke er korrekt. Eller befinder sig et sted midt imellem.

– Vi kigger både frem og tilbage, når vi skal dække det demokratiske marked, som Bornholm nu er. Hvad har de folkevalgte lovet, stemt og gjort, og hvad vil de gøre, hvis de får magten igen? siger Kristoffer Gravgaard.

– Vi glæder os til at dække valgkampen, der er en demokratisk fest. For os er det vigtigt at klæde læserne på til at forstå fup eller fakta bland de mange demokratiske udbud, siger han.

Og jo, den kommer også: Valgets tip 13-tipskupon, hvor du kan dyste med andre læsere om gode præmier til de valgprofeter, der er dygtigst til at forudsige, hvordan valget falder ud.