Tid til kunstrunde

Tid til kunstrunde
I Kristi himmelfartsferien er det atter tid til Bornholms Kunstrunde, hvor man kan besøge 59 lokale kunstnere. Arkivfoto: Klaus Holsting
| 10. MAJ 2021 • 09:13
Henrik Nielsen
Journalist

10. MAJ 2021 • 09:13

KULTUR

I Kristi himmelfartsferien er det for sjette gang tid til Bornholms Kunstrunde, hvor en lang række kunstnere byder indenfor, og alle er inviteret. Det fremgår af en pressemeddelelse.

59 kunstnere, kunsthåndværkere og gallerier præsenterer et righoldigt udvalg af keramik, glas- og billedkunst, fotografi, grafik og skulpturer samt arbejder med tekstil, træ og smykker. Kunstrunden er en mulighed for at se kunsten, møde og tale med de lokale kunstnere samt se dem arbejde.

Udover de tre dage i Kristi himmelfartsferien kan gæsterne besøge kunstrundens fællesudstilling på Gudhjem Museum den 8.–16. maj. Der udstiller alle kunstnerne et af deres værker. Der er masser af inspiration at hente, og udstillingen er et godt udgangspunkt for at tage på rundtur i kunsten.

Årets katalog til Bornholms Kunstrunde ligger klar i øens turistinformationer i Rønne, Nexø og Allinge samt hos de deltagende kunstnere. Hos kunstnerne er der ligeledes mulighed for at afhente lodder til kunstrundelotteriet, hvor der er mulighed for at vinde doneret kunst.

Tidligere har Destination Bornholm arrangeret kunstrunden, men i år er stafetten helt efter planen givet videre til kunstnerne selv. Destination Bornholm er dog stadig med på sidelinjen, og der vil også fremadrettet være et samarbejde omkring Bornholms Kunstrunde, fremgår det af pressemeddelelsen.