Thors til vigtigt møde med ministre om genåbning
Mødet mandag bliver over internettet, fortæller Thomas Thors. Arkivfoto: Jacob Jepsen

18. FEB 2021 • 15:59 • AF TORBEN ØSTERGAARD MØLLER • GRATIS

Thors til vigtigt møde med ministre om genåbning

RESTRIKTIONER

Borgmester Thomas Thors (S) oplyser, at han i lighed med landets øvrige borgmestre mandag klokken 11 er indkaldt til virtuelt møde med en række ministre og myndigheder.

– Mødet er indkaldt af justitsminister Nick Hækkerup, siger han.

– Og derudover deltager sundhedsministeren, uddannelsesministeren, forskningsministeren, børne- og ungdomsministeren, undervisningsministeren, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner.

Hvad skal mødet handle om?

– Baggrunden er, at regeringen har igangsat et arbejde med at fastlægge en model for hurtigt at etablere nogle flere steder til at foretage hurtigtest af coronasmitte, og det arbejde skal gennemføres i et samarbejde mellem sundhedsmyndighederne, fagministrene, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening. Heldigvis har vi jo fået vores center herovre, men det er da muligt, der skal intensiveres, hvad det angår. Om det er tilfældet, vil jeg kunne uddrage af mødet.

– Det er også indkaldt med henblik på at drøfte strategiens overordnede linjer og kommunernes rolle i forhold til at støtte videre åbning af grundskoler såvel som det bredere samfund. Man går altså ud og ser på, om man – også her på Bornholm – vil have mulighed for at lette på nogle af restriktionerne. Og som jeg tidligere har sagt, vil jeg tage imod det med glæde, hvis det kan lade sig gøre, men det skal selvfølgelig baseres på sundhedsmyndighedernes vurderinger.

Kendt viden

Siger du dermed, at der også skal tales om eventuelle regionale tiltag?

– Ja, altså, i og med alle landets borgmestre er inviteret, er det jo netop for at nå ud til alle steder i Danmark.

Tror du, der kommer til at ske noget konkret?

– Ikke på selve mødet. Det handler lidt mere om strategier og så videre, men når vi taler specifikt om Bornholm, så er det jo kendt viden for Sundhedsstyrelsen og de øvrige myndigheder, som håndterer det, at vi har et meget lavt smittetryk herovre, og det skal selvfølgelig spille ind, så jeg er meget opsat og spændt på, om vi kan få de lempelser, som vi alle sammen gerne vil have.

Er det kun grundskoler, der bliver nævnt i indbydelsen – hvad med efterskoler og højskoler, bliver de overhovedet omtalt?

– Ikke ud over den formulering, der hedder "såvel som det bredere samfund", siger Thomas Thors.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.