Thors og Schow i kovending om buskort
Efter de seneste dages debat, hvor forældre har stået frem med frustrationer over, at kommunen ikke længere vil betale buskort til børn, der går i skole uden for deres distrikt, freder Thomas Thors (S) og Søren Schow (V) nu buskortet skoleåret ud. Arkivfoto: Allan Rieck

12. NOV 2021 • 11:58

Thors og Schow i kovending om buskort

Efter debat om buskort freder Thors og Schow nu buskortene skoleåret ud. 

Efter de seneste dages debat, hvor forældre har stået frem med frustrationer over, at kommunen ikke længere vil betale buskort til børn, der går i skole uden for deres distrikt, laver Thomas Thors (S) og Søren Schow (V) nu en ændring.

Ændringen er, at de allerede udstedte buskort gælder skoleåret ud. Forældrene havde ellers modtaget brev i e-boks om, at de skulle aflevere deres buskort seneste 3. januar, da der ikke længere ville være fri befordring for deres børn. Det vil sige et halvt år inde i skoleåret.

Beslutningen om at fjerne den frie befordring på buskortene var en del af det budgetforlig, som Thors og Schow indgik i september.

En mor til to elever på Hans Rømer Skole stod frem i Tidende torsdag og fortalte, at hun var nødt til at overveje et skoleskift for sine to piger på baggrund af fjernelsen af den frie befordring.

Nu skriver Thors og Schow i en fælles pressemeddelelse, at det ikke var deres hensigt, at børn skulle skifte skole midt i et skoleår. 

– Det har ikke været intentionen for Venstre og Socialdemokratiet, at børn skulle skifte skole midt i et skoleår, og det vil vi ændre, således at det allerede udstedte buskort kan benyttes skoleåret ud. Flere nyheder