Thors: Det er forsvarligt at tage penge til rådhus fra kassebeholdningen

Thors: Det er forsvarligt at tage penge til rådhus fra kassebeholdningen
Thomas Thors. Foto: Jacob Jepsen
RÅDHUSBYGGERI | RØNNE | ABONNENT | 26. AUG 2021 • 10:00
Jakob Nørmark
Journalist
RÅDHUSBYGGERI | RØNNE | ABONNENT
26. AUG 2021 • 10:00

Ved budgetforhandlingerne i næste uge skal kommunalpolitikerne blandt andet lægge sig fast på finansieringen af rådhusplanen til 114 millioner kroner. I juni vedtog et klart politisk flertal en anlægsramme for projektet, og borgmester Thomas Thors (S) mener, at en stor del af pengene skal findes ved at tære på kassebeholdningen.

– I den udstrækning vi får øgede lånemuligheder, vil vi tage dem. Men vi finder det forsvarligt at lave et kassetræk med den nuværende økonomi, siger han.

Vil du fortælle, hvor stort et kassetræk du lægger op til at foretage?

– Nej, det bliver en del af forhandlingerne i næste uge.

Rådhusprojektet indebærer et større nybyggeri og ombygning af de eksisterende bygninger på Snorrebakken samt renoveringer af kommunens administrationslokaler på Ullasvej og i Tejn.

Regnskabet for 2020 viser, at kommunen i årets løb havde en gennemsnitlig likviditet/kassebeholdning på 272 millioner kroner. Kassebeholdningen voksede med 42 millioner kroner i årets løb. Når kassebeholdningen sættes i forhold til indbyggertallet ligger Bornholm med 6.891 kroner per borger lidt under landsgennemsnittet, hvilket regionskommunen tidligere på måneden fremhævede i ansøgningen om 70 millioner kroner fra Indenrigsministeriets pulje til særligt vanskeligt stillede kommuner. I ansøgningen nævnes det, at kommunen regner med at trække på kassebeholdningen til anlægsprojekter fra 2022 og frem.

Rådhusplanen består af flere etaper, der også omfatter en renovering af bygningerne på Landemærket. Den samlede pakke, der præsenteres i rapporten, som kommunens rådgivere afleverede i juni, løber op i 150 millioner kroner.