Syv nye smittede i søndagens opdatering - plus et par positive prøver fra Falck

Syv nye smittede i søndagens opdatering - plus et par positive prøver fra Falck
Syv bornholmere har i løbet af det seneste døgn fået besked om, at de har indleveret en positiv corona-test på regionens testcentre. Foto: Jacob Jepsen
| 20. DEC 2020 • 14:16
Af:
jakob-noermark

20. DEC 2020 • 14:16
I det seneste døgn har de offentlige testcentre på Bornholm registreret syv nye tilfælde af covid-19. Det fremgår af søndagens opdatering af smittetallene hos Statens Serum Institut.

Seks af de syv prøver blev foretaget i fredags, mens den sidste positive prøve er fra lørdag.

Inden for den seneste uge er der i gennemsnit bekræftet otte nye smittede om dagen på Bornholm.

Positive testresultater fra Falck eller andre private udbydere indgår som udgangspunkt ikke oversigten fra Statens Serum Institut. Det vil kun være tilfældet, hvis den smittede person efterfølgende lader sig teste i det offentlige system, og det er ikke et krav.

Falcks områdeleder på Bornholm, Klaus Rønne Jensen, oplyser, at der i det nye testcenter i Søndermarkshallen fredag og lørdag tilsammen blev afgivet to positive prøver.

Dagens opdatering følger efter gårsdagens smitterekord på 14 nye bekræftede smittede med bornholmsk adresse. Alle disse prøver blev foretaget i torsdags, den 17. december. Da der i forvejen var analyseret enkelte prøver fra dette døgn, nåede det samlede smittetal fra torsdagens podninger op på 16.

På landsplan er der i det seneste døgn bekræftet 2.828 nye smittetilfælde og 16 dødsfald hos folk med covid-19. Antallet af indlagte er steget med 55 personer til 661.