For første gang i festivalens historie rykkes dessertkonkurrencen op på niveau med kokkekonkurrencen og rykker ind på hovedscenen.
– Dessertkonkurrencen er altid meget populær. Derfor har vi valgt at imødekomme publikums efterspørgsel og giver i år håndværket, teknikkerne og kreativiteten den plads som konditorfaget fortjener, siger Mikkel Marshall.
De fire desserthold kreerer to desserter: én improviseret pre-dessert ud fra en hemmelig Mystery Box og én dessert forberedt hjemmefra.
Årets store nyhed er Sol over Gudhjems egen pop-up restaurant Restaurant All-Stars, som åbner i en tipi midt på havnen med en række af Danmarks største kokke i front. Alle kokke har tidligere deltaget i Sol over Gudhjems konkurrencer og står sammen om at give publikum en helt enestående smagsoplevelse. Blandt kokkene er Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus i Rønne, Molskroen ved Kristoffer Madsen og Andreas Tancula Møller fra Admiral Hotel i København.
Fire stjerner – én vinder