Stjernekokke indtager havneby

Stjernekokke indtager havneby
Kokkekonkurrencen Sol over Gudhjem flytter til en ny placering - men stadig på havnen i Gudhjem. Eget foto
17. JUN • 19:00
17. JUN • 19:00

Dessertduel, pop-up gourmetrestaurant og masser af musik venter på havnefronten i Gudhjem.

Fra torsdag den 19. til lørdag den 21. juni bliver Bornholm igen gastronomisk samlingspunkt, når Sol over Gudhjem udvider og bliver til Danmarks største madfestival: en todages festival med kokkekonkurrencer, talks, livemusik, madmarked – og den stjernespækkede pop-up: Restaurant All-Stars, midt på Gudhjem Havn.

Det skriver Sol over Gudhjem i en pressemeddelelse.

Festivalen, der i år afvikles for 16. gang, samler nogle af landets dygtigste kokke og konditorer. Og man skal ikke blive forskrækket, hvis man ikke kan se skyggen af et telt, når man kommer ned til havnen i Gudhjem. I år er festivalen flyttet ud til store parkeringsplads længere henne på havnen for at få plads til flere aktiviteter.

Scenen til det søde

For første gang i festivalens historie rykkes dessertkonkurrencen op på niveau med kokkekonkurrencen og rykker ind på hovedscenen.

– Dessertkonkurrencen er altid meget populær. Derfor har vi valgt at imødekomme publikums efterspørgsel og giver i år håndværket, teknikkerne og kreativiteten den plads som konditorfaget fortjener, siger Mikkel Marshall.

De fire desserthold kreerer to desserter: én improviseret pre-dessert ud fra en hemmelig Mystery Box og én dessert forberedt hjemmefra.

Årets store nyhed er Sol over Gudhjems egen pop-up restaurant Restaurant All-Stars, som åbner i en tipi midt på havnen med en række af Danmarks største kokke i front. Alle kokke har tidligere deltaget i Sol over Gudhjems konkurrencer og står sammen om at give publikum en helt enestående smagsoplevelse. Blandt kokkene er Daniel Kruse fra Det Røde Pakhus i Rønne, Molskroen ved Kristoffer Madsen og Andreas Tancula Møller fra Admiral Hotel i København.

Fire stjerner – én vinder

Kokkekonkurrencen afholdes lørdag og er festivalens hovedattraktion. Fire af Danmarks dygtigste kokke går i køkkenet på Gudhjem Havn og dyster om æren og en plads i dansk gastronomihistorie. Med gårsdagens Michelinstjerne Til Parsley Salon, kommer i alt tre af årets fire deltagere fra restauranter dekoreret med en eller flere stjerner.

Årets deltagere i kokkekonkurrencen er:

Allan Schultz fra Parsley Salon

Hampus Risberg fra Punk Royale

Trille Lassen fra Alchemist

Nicolas Min Jørgensen fra Restaurant Tri

Deltagerne præsenterer på tid en forret og en hovedret. Forretten tilberedes med råvarer fra en Mystery Box, som afsløres når konkurrencen starter, mens hovedretten udvikles individuelt og forberedes over knap to måneder. Dommerne vurderer deltagerne ud fra kreativitet, teknisk præcision og den unikke smagsforståelse.

FÅ ABONNEMENT