Staten skal sige ja: Regionen vil lade praksisklinikken køre videre

Staten skal sige ja: Regionen vil lade praksisklinikken køre videre
Region Hovedstaden vil bede Sundhedsministeriet om tilladelse til at drive praksisklinikken på Bornholms Hospital videre i yderligere to år, fordi Alles Lægehus ikke ønsker at gøre brug af de to lægekapaciteter, det havde fået tildelt på Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 23. NOV 2021 • 07:30
Henrik Nielsen
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
23. NOV 2021 • 07:30

Planen er at køre praksisklinikken på hospitalet videre, indtil de ledige lægekapaciteter er besat.


Der opstod en akut situation i det bornholmske sundhedsvæsen, da Alles Lægehus for halvanden uge siden meddelte Region Hovedstaden, at det alligevel ikke ønskede at gøre brug af de to lægekapaciteter, det havde fået tildelt på Bornholm. Siden har Region Hovedstaden arbejdet på en løsning for de bornholmere, som skulle skifte fra prasisklinikken på hospitalet til Alles Lægehus.

Første skridt bliver at bede staten om tilladelse til at drive praksisklinikken i op til to år endnu, mens arbejdet med at besætte de to lægepraksisser fortsætter. Det fremgår af dagsordenen til et møde i udvalget for forebyggelse og sammenhæng onsdag.

Binding til Rønne

Som optakt til mødet indstiller regionens administration, at politikerne godkender, at administrationen søger Sundhedsministeriet om fristforlængelse af dispensationen til at drive praksisklinikken i op til to år, idet kapaciteten igen slås op med patienter med henblik på aktivering samtidig med afvikling af praksisklinikken.

Sideløbende indstiller administrationen, at regionspolitikerne godkender, at opslag af en eller begge kapaciteter på Bornholm først og fremmest sker under almindelige overenskomstmæssige vilkår med geografisk binding til Rønne.

Alternativt kan det være under almindelige overenskomstmæssige vilkår uden geografisk binding til Rønne, men med etablering af satellitpraksis i Rønne.

Hvis en læge etablerer en kapacitet i Rønne uden patienter, vil det give mulighed for, at eksisterende borgere i Rønne får mulighed for at vælge en læge i lokalområdet.

Det er i sidste ende regionsrådet, der skal beslutte, om politikerne skal følge indstillingen fra administrationen.