Sportsbutikker ramt af corona: Har problemer med at skaffe varer

Sportsbutikker ramt af corona: Har problemer med at skaffe varer
Kenneth Hansen har langet masser af vandresko – og i øvrigt udendørs beklædning – over disken i Intersport i Rønne. Foto: Jacob Jepsen
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT | 23. OKT 2021 • 13:00
Holger Larsen
Journalist
NYHED | BORNHOLM | ABONNENT
23. OKT 2021 • 13:00

Manglende varer betyder, at det ikke er sikkert, at du kan købe den løbesko, du ønskede dig.


– Vi havde bestilt en serie vandresko til kvinder. Da vi fik dem hjem forleden, var der størrelse 39 og 41. De resterende størrelser fik vi ikke.

Det fortæller Søren Lund fra Sport 24 i Nexø som et eksempel på nogle af de udfordringer, som sportsbutikkerne står med i øjeblikket. Lukkede fabrikker, råvaremangel og stigende produktionsomkostninger har skabt varemangel over alt i sportsbranchen, skriver dagbladet Børsen, og i de tre bornholmske sportsbutikker kan man i varierende grad nikke genkendende til problemet.

– Vi har lidt problemer med at få varer i øjeblikket, og mange af dem har været forsinket i de seneste par måneder. Varer, som vi har bestilt til i august, er først begyndt at komme ind nu, siger Kenneth Hansen, førstemand i Intersport Rønne.

– Vores leverandører skriver til os, at de har problemer med at få varerne af sted. De står i containere og holder på togbaner rundt omkring og kan simpelthen ikke komme frem. Men jeg vil sige, at vi har fyldt godt op på hylderne, og de fleste varer er begyndt at komme ind, siger Kenneth Hansen.

Løbesko og vandresko

Den største udfordring i Intersport er at skaffe de løbesko og vandresko, som kunderne efterspørger.

– Der har været et kæmpe boom i outdoor – sko og beklædning, fordi folk har fået øjnene op for naturen, og der er under coronaen solgt vandresko og løbesko som aldrig før. Vi har haft rigtig mange turister, både sidste år og i år, som har været herovre at vandre. Det har givet en stor vækst i salget, og leverandørerne har ikke kunnet følge med, siger Kenneth Hansen.

– Vi har til gengæld ikke solgt så mange fodboldstøvler og udstyr til indendørs sport, men så er salget flyttet over på løbesko og vandresko.

Kenneth Hansen siger dog, at kunderne ikke behøver at frygte tomme hylder til julehandelen.

Sportsbutikkerne har blandt andet udfordringer med at få populære løbesko hjem i alle størrelser og farver. Foto: Jacob Jepsen


Udfordringer i Nexø

Søren Lund, Sport 24 i Nexø, fortæller om flere udfordringer.

– Vi har masser af varer i butikken, men der er nogle af populære varer, hvor vi ikke har alle de mest almindelige størrelser. Der kan også være løbesko, hvor vi i en model måske har størrelse 42 i én farve og størrelse 44 i en anden farve.

Betyder det, at der er kunder, der går forgæves til jer?

– Ja, det er der. Desværre. Især når det gælder løbesko og vandresko. Med løbesko er der også lidt religion, fordi mange vil have den sko, man har brugt i 10 år.

– Vi kan heller ikke som normalt give den service, at vi siger, at den manglende størrelse skaffer vi hjem til dig om en uge, tilføjer Søren Lund.

– Vi får flere huller, hvis det fortsætter som nu, hvor det er meget uforudsigeligt og sporadisk, hvornår varerne kommer hjem. Vi ville for eksempel normalt have vores vintervarer hjemme til efterårsferien, men vi har kun fået halvdelen af vinterjakkerne hjem, fortæller Søren Lund.

– Selv om vi i hverdagen går og er lidt irriterede over, at vi ikke får de varer, vi mangler, så har vi stadig et flow og er ikke ramt på omsætningen. Men det er klart, at hvis det fortsætter, bliver vi ramt. Vi håber, at der kommer hul på bylden, men flere af vores leverandører har meddelt, at det bliver lige sådan i hele 2022. Vi skal allerede nu til at bestille varer til næste efterår og jul i håb om at undgå at komme til at stå i samme situation som nu, siger Søren Lund.

Sælger alternativer

Christian Schou, butikschef i Sportmaster i Rønne, oplever ikke de store problemer:

– Vores indkøbsafdeling har været forudseende, og jeg synes ikke, at vi oplever tomme hylder. Vi har været gode til at få alternativer hjem, så kunderne hele tiden har mulighed for at få noget. Det kan godt være, at kunden har været vant til i mange år at købe en bestemt sko, og så kan det godt være, at vi ikke lige er leveringsdygtig i specielt den model. Men så har vi taget en masse nye ting ind, som bornholmere og turister har taget godt imod.

– Selvfølgelig er der nogle varer, hvor man tænker, hvor bliver de af. Men jeg synes ikke, at problemet er så stort, som nogen vil gøre det til. Corona forårsager leveringsvanskeligheder. Men vi er ikke ude i at have tomme hylder. Vi har stadig et lager, der er proppet.

– Vi har masser af sportstøj hele året ud, og vi er ved at forberede os til udsalget, slutter Christian Schou.