Skolechef om genåbning og test af elever: 'Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe opgave'
De sidste hjemsendte skoleelever kan indtage stolene igen fra på mandag den 1. marts. Foto: Berit Hvassum

22. FEB 2021 • 18:03 • AF METTE-MARIE ANDERSEN • GRATIS

Skolechef om genåbning og test af elever: 'Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe opgave'

GENÅBNING

De sidste hjemsendte skoleelever kan komme i skole igen fra på mandag den 1. marts.

Det fortæller borgmester Thomas Thors (S), efter han og landets øvrige borgmestre mandag blev orienteret om kommende lempelser af coronarestriktionerne af regeringen.

Hos Center for Skole er man netop kommet i gang med at uddanne et podeteam, der skal teste lærere og pædagoger på de bornholmske skoler.

Nu står centret over for en stor udvidelse af opgaven med at teste, fordi den fulde genåbning af skolerne er betinget af, at kommunerne kan teste alle børn over 12 år to gange om ugen.

Skolechef Trine Schloss Pedersen glæder sig over, at flere bornholmske børn kan komme tilbage i skole, men fortæller også, at kravet om to ugentlig test er en stor opgave.

– Hvis test to gange om ugen er nøglen til, at alle børn kan komme i skole igen, så må vi gøre det. Men der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe opgave, siger hun.

Et andet niveau

Skolechefen fortæller, at Center for Skole på nuværende tidspunkt har et podeteam på fem podere, men at det skal opjusteres en del, når eleverne også skal testes.

– Vores lille team på fem mulige podere er nok i forhold til at få testet vores lærere og pædagoger på skolerne to gange om ugen, men det er klart, at det er et andet level, vi skal træde ind i, når og hvis meldingen fra regeringen er, at vi skal kunne teste alle elever over 12 år, siger hun.

Trine Schloss Pedersen kan ikke sige, hvor mange flere podere Center for Skole skal bruge, men hun oplyser, at flere bornholmere allerede har tilkendegivet, at de vil hjælpe med testopgaven.

– Jeg er rimelig fortrøstningsfuld i forhold til, at vi kan lykkes det, fordi vi er kommet godt på plads med vores nuværende testkapacitet, som vi godt kan skalere op. Vi er i gang med at regne på, hvor mange podere vi får brug for, for det er jo klart, at vi skal have en god mængde at trække på. Heldigvis har vi fået en del henvendelser fra bornholmere, unge som ældre, der er interesserede i at tage den tjans, og det er vi megataknemlige for, siger hun.

Tør ikke garantere

Selvom Trine Schloss Pedersen er fortrøstningsfuld, vil hun ikke garantere, at Center for Skole har det hele på plads i forhold til testningen allerede på mandag.

– Om vi er helt klar logistisk og står med et fuldt team den 1. marts, tør jeg ikke garantere i dag, men jeg er fortrøstningsfuld. Jeg håber, vi får en udmelding fra regeringen, som giver os lidt tid til at få det hele på plads. Vi kommer til at kunne løse opgaven, og vi har gjort os erfaringer, som vi kan trække på, når vi skal skalere op, siger Trine Schloss Pedersen.

Hvis man er interesseret i at blive poder, er man ifølge skolechefen meget velkommen til at henvende sig til Center for Skole.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Øjvind Hesselager (chefredaktør)
oh@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.