Så er der gaver på vej til over 200 børn

Så er der gaver på vej til over 200 børn
Rønne Vineyard har gaver klar til 215 børn. Foto: Jakob Marschner
NYHED | ABONNENT | 10. DEC 2023 • 05:30
Jakob Marschner
Journalist
NYHED | ABONNENT
10. DEC 2023 • 05:30

Frikirken Rønne Vineyard har aldrig haft så mange julegaver til vanskeligt stillede børn på Bornholm. Det er rekordens gode side. Den mindre gode er, at behovet heller aldrig har været så stort. Lørdag kom de sidste gaver på plads.

Tag et ønske fra træet, hvor det er markeret som et klistermærke. Køb en gave for lige omkring 200 kroner. Sæt klistermærket på gaven og placér så gaven under træet.

Og vupti: Så har du givet en julegave til et vanskeligt stillet barn på Bornholm.

Konceptet er enkelt, og meningen er god. Og det har virket for Rønne Vineyard. Lørdag middag på Store Torv i Rønne er frikirken ved at få de sidste gaver afsat.

– Det er gået godt. Der er tre ønsker tilbage på træer, og vi havde 18, da vi startede i dag, fortæller Kasper Thorskov, præst og tovholder på Børnenes Julehjælp.

Kasper Thorskov finder tallet i sin telefon.

– I alt har vi fået julegaver til 215 børn i 109 familier indtil nu. De fleste af gaverne er doneret af private, men en hel del kommer også fra virksomheder.

Kreativ bilforhandler

Rønne Vineyard gik i gang med julehjælpen for godt en uge siden, sidst i november. Juletræer med gaver og klistermærker til dem blev stillet op hos Profil Optik i Rønne, hos Legekæden og Bog og Idé i Nexø – og hos Toyota i Aakirkeby. Måske et lidt ualmindeligt sted, men bilforhandleren havde en idé, der har virket.

– Toyota i Aakirkeby spurgte alle deres kunder, om de ville betale 200 kroner ekstra til en gave mod så at få 100 kroners rabat på deres næste eftersyn, fortæller Kasper Thorskov.

– Det har de skaffet 42 donationer på.

Rønne Vineyard byder på gratis pandekager, kaffe og kakao på torvet.

– Det er mest for at sige tak til bornholmerne for at have bakket så godt op, siger Kasper Thorskov.

En god og trist rekord

Ved siden af Rønne Vineyards pavillon står en overdækket trailer. Da Kasper Thorskov løfter overdækningen, er den fuld af gaver.

– Hele læsset her er gaver, der er skaffet i Profil Optik her i Rønne. Og vi har mange flere stående i kirken. Vi har for eksempel fået en ret stor donation fra Lego, så der er Lego til stort set alle de børn, der gerne vil have Lego, fortæller han.

Faktisk har Rønne Vineyard aldrig før haft så mange gaver mellem hænderne til Børnenes Julehjælp.

– Det er helt klart et rekordår. Vi har aldrig haft så mange gaver før, men bagsiden er, at vi heller aldrig har haft brug for så mange, siger Kasper Thorskov.

– Vi har også fået kontakt til alle de ukrainske flygtninge. Så alle de ukrainere, der har søgt, får også gaver.