S-formand: Jeg har ingen planer om at trække mig

S-formand: Jeg har ingen planer om at trække mig
Anette Stæhr fortsætter som lokalformand for socialdemokraterne på Bornholm. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
POLITIK | BORNHOLM | ABONNENT | 20. NOV 2021 • 13:37
POLITIK | BORNHOLM | ABONNENT
20. NOV 2021 • 13:37

Socialdemokratiets spidskandidat og partiets lokalformand er begge veteraner med over 20 års erfaring. Men det er kun gruppeformanden, afgående borgmester Thomas Thors, der træder ud af politik.

Socialdemokratiets lokalformand, Anette Stæhr, bakker op om Thomas Thors' beslutning om at trække sig fra bornholmsk politik ved årsskiftet. 

– Jeg synes, det er fornuftigt. Men jeg vil gerne understrege, at det er hans egen beslutning. Der har ikke været nogen form for pres, siger Anette Stæhr, der har været lokalformand for Socialdemokratiet på Bornholm siden 1999.

Stæhr erkender, at Thomas Thors' beslutning er fremskyndet af partiets store nederlag ved kommunalvalget tidligere på ugen. Her gik Socialdemokratiet tilbage med fire mandater – fra otte til fire – og halverede dermed gruppens tilstedeværelse i kommunalbestyrelsen.

Den voldsomme tilbagegang fik afgørende betydning for spidskandidatens beslutning, medgiver Anette Stæhr.

– Havde vi fået borgmesterposten, havde han ikke trukket sig, siger hun.

Har I været dygtige nok til at køre nye emner i stilling som spidskandidater i Socialdemokratiet?

– Vi har forsøgt gennem længere tid at få nye emner på banen. Men det er svært at få folk til at melde sig i dag. Mange har arbejde og familie, og den hårde tone virker heller ikke befordrende, siger Anette Stæhr.

Thomas Thors' farvel til kommunalpolitik sker derfor også for at give plads til nye kræfter.

– Vi skal til at konstituere os nu, og her er det fint at få den nye ind (Karen Lynn Jacobsen, suppleant for Thors, red.) og se, hvor hun gerne vil placeres.

Anette Stæhr har ikke gjort sig nogen personlige overvejelser om sin position som lokalformand efter det skuffende valgresultat.

– Jeg har ingen planer om at trække mig. Tværtimod mener jeg, at jeg har en forpligtelse til hjælpe partiet med at komme videre.