Risiko for torden og hagl

NOTITS | DAGENS VEJR | 10. JUL 2024 • 06:16
Henrik Nielsen
Journalist
NOTITS | DAGENS VEJR
10. JUL 2024 • 06:16

Tirsdag udsendte DMI et varsel om risiko for skybrud, hagl og torden på Bornholm. Varslet gælder fra klokken 11 til 14 i dag. Årsagen er en koldfront, som bevæger sig hen over Danmark fra sydvest. På forsiden af denne strømmer varm, fugtig og ustabil luft op over landet, og mødet mellem den ustabile, fugtige luftmasse og koldfronten skaber de rette betingelser for, at kraftige byger kan dannes.

DMI fortæller, at koldfronten bevæger sig rimelig hurtigt, hvorfor de fleste nok vil opleve intens nedbør, men af kort varighed. Prognoserne er meget uenige om placeringen af koldfronten, og derfor vil flere måske opleve, at der ikke falder nedbør i en del af den periode, DMI's varsel gælder.

Inden uvejret når frem til Bornholm, får vi lidt eller nogen sol. Temperaturen når op på 20-25 grader, lokalt måske op til 27 grader, og vinden bliver let til frisk fra sydøst. Der kan dog være kraftige vindstød i bygerne.

I aften får vi lidt eller nogen sol og stort set tørt vejr, men i nat bliver det mere skyet med spredte byger. Temperaturen falder til omkring 17 grader, og vinden bliver svag til let fra vest og nordvest.