Risiko for farligt vejr: Beredskabet er klar

Risiko for farligt vejr: Beredskabet er klar
Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
28. JAN 2022 • 06:28
Henrik Nielsen
Journalist

Natten mellem lørdag og søndag er der risiko for storm fra nordvest med vindstød af orkanstyrke.

Det varsler DMI.

Varslet gælder fra lørdag 23 til søndag klokken 9.

"Vindstød af orkanstyrke medfører, at tagsten blæser ned, store grene knækker, træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Stor sandsynlighed for at broer må lukkes for trafik", skriver DMI.

Advarslen befinder sig i kategorien orange, som betyder farligt vejr.

Stormens navn er Malik.

PR- og kommunikationschef Jesper Maack hos Bornholmslinjen fortæller, at rederiet afventer en senere vejrprognose, inden man tager stilling til, om vejret får betydning for færgefarten i weekenden.

Beredskabet er klar til stormvejret

– Vi er altid klar.

Sådan lyder meldingen fra beredskabsinspektør Michael Grønbech-Dam ved Bornholms Brandvæsen forud for den storm, som DMI har varslet i weekenden.

– Vi har ikke gjort noget ekstra, men vi følger selvfølgelig med i DMI’s vejrvarsel, og vi er med på strengen hos Danske Beredskaber, fortæller han.

Danske Beredskaber nævner forhøjet vandstand som en mulig følge af stormen Malik, men det tager det lokale beredskab med oprejst pande.

– Vandstanden er vi ikke så nervøse for. Vi ligger rimelig højt på Bornholm i forhold til det, der bliver presset ind, siger Michael Grønbech-Dam.

Samtidig anbefaler han alle lige at kigge i haven og gården for at sikre, at der ikke ligger for mange løse ting og sager, der kan flyve rundt.