Projektleder glæder sig: Vi har fået en flot start på julemarkedet

Projektleder glæder sig: Vi har fået en flot start på julemarkedet
Der er mellem julemarkedets boder stillet tønder op med små bål, hvor man kan varme sig på en lidt novemberkold dag. Foto: Holger Larsen
NYHED | NEXØ | ABONNENT | 27. NOV 2021 • 17:30
Holger Larsen
Journalist
NYHED | NEXØ | ABONNENT
27. NOV 2021 • 17:30

Det var især fredagens åbningsarrangement, der samlede mange mennesker på Nexø Havn.


Det ser måske ikke ud til, at der er så mange mennesker til Bornholms Julemarked på Nexø Havn lørdag eftermiddag. Men markedets hytter med de mange boder er spredt over et stort areal, og antallet af parkerede biler på havnen og i bymidten viser, at der er mange mennesker i Nexø, og at julemarkedet er blevet et stort trækplaster.

Isabella Marckmann Hansen erklærer sig da også godt tilfreds med starten på markedet, som også fortsætter i de kommende weekender op til jul. Hun blev ansat som projektleder i sommer og er lønnet af nogle erhvervsfremmemidler, som hun selv har søgt til markedet.

– Vi er kommet godt fra start. Det var helt vildt med alle de mennesker, der var mødt op til åbningen fredag. Mange skyder på, at der var omkring 1.500 mennesker. Det, synes jeg, er flot. Det er dejligt, at folk bakker os op, siger hun.

Mange bakker op

Julemarkedet er startet på initiativ af Pernille Bülow med inspiration fra de store julemarkeder i Tyskland, og med opbakning fra flere sider er ambitionen at gøre julemarkedet til et trækplaster for Bornholm.

Julemarkedet skulle egentlig være startet sidste år, men blev udskudt på grund af corona. Isabella Marckmann Hansen mener, at det måske ikke var så dårligt endda, fordi det har givet mere tid til planlægningen.

– Jeg fulgte det også lidt sidste år, fordi jeg som ansat i kommunens planafdeling arbejdede med områdefornyelsen i Nexø. Kommunen har også kastet ressourcer i julemarkedet i form af arbejdstimer, som jeg kunne bruge på det i forhold til planlægning. Det er det fantastiske ved det, at projektet har fået støtte både økonomisk og ressourcemæssigt fra flere sider, siger projektlederen.

Mange opgaver

Hvad er dine opgaver?

– Alt mellem himmel og jord. At lave opsøgende arbejde for at leje boderne ud, lave lejekontrakter, lave opslag på sociale medier, søge tilladelser, tænke alt det fysiske ind i planen, være markedets pedel, og jeg har været med til at sætte alle hytterne op med hjælp fra frivillige. Det ville ikke kunne lade sig gøre uden den hjælp, jeg har haft fra gode mennesker, siger Isabella Marckmann Hansen.

Er julemarkedet blevet, som du havde forestillet dig?

– Langt hen ad vejen ja. Nogle ting er jeg blevet meget positivt overrasket over, andre ting skal nok ændres. De små 30 hytter, vi har, er alle udlejet. Men der er flere aktører med, fordi nogle deler en bod. Der er selvfølgelig nogle, der er forsigtige, fordi ingen ved, hvor mange gæster, der kommer. Vi kan bare forsøge at markedsføre os så godt som muligt, siger Isabella Marckmann.

Det koster 12.000 kroner at leje en hytte i de 12 åbningsdage.

 


Isabella Marckmann Hansen ved den store elmetræsrod, som vækker en del opsigt ved julemarked. Et par rønneboer var forbi og erklærede, at den ville have pyntet som rundkørselskunst. Foto: Holger Larsen

Elmetræsrod som vartegn

En stor elmetræsrod vækker en del opsigt på Bornholms Julemarked på Nexø Havn.

Det er markedets projektleder, Isabella Marckmann Hansen, der har fået ideen til at stille den op.

– Elmetræsroden vejer 5,8 ton, og vi har fjernet 1,7 ton jord fra den. Jeg skulle hjem og besøge mine forældre i Bodilsker, da jeg fik øje på den hos naboen, Østre Kirkebogård, og tænkte: Den vil være flot på Nexø Havn, fortæller Isabella Marckmann Hansen.

Gårdejeren gav den gratis til formålet, og nu kan elmetræsroden måske gå hen og blive en slags vartegn for julemarkedet.

– Jeg synes, den er rigtig flot, og især når der kommer lys på om aftenen, siger projektlederen.