Positive toner fra Svaneke: 'Julemarked i Nexø er et trækplaster for os alle'

NYHED | SVANEKE | ABONNENT | 24. NOV 2021 • 15:30

Svaneke Handelsstandsforening frygter ikke konkurrence fra Bornholms Julemarked. Tværtimod, siger handelsstandsforeningens formand.


Svaneke er traditionelt en rigtig juleby, der trækker mange besøgende til hvert år i december med juleåbne specialbutikker, julemarked, by-julekalender og generelt bare julehyggen med de gamle huse pyntet op til jul omkring torvet og Brænderigænget.

Men i år får julerierne i Svaneke for alvor konkurrence fra nabobyen Nexø, når Bornholms Julemarked fredag for første gang tænder blusset på et 6.000 kvadratmeter stort udendørs julemarked på havnen og julehygge på byens torv.

Men Svaneke har ikke noget mod konkurrencen. Tværtimod, siger Jesper Vigel, formand for Svaneke Handelsstandsforening.

– Det første år bliver det selvfølgelig spændende at se, hvad der sker, men på sigt håber vi, at der bliver en synergieffekt, sådan at Bornholms Julemarked trækker flere besøgende til Bornholm. Og besøger de Bornholms Julemarked, skulle det være mærkeligt, om de ikke også lagde turen forbi for eksempel Svaneke. Og omvendt, forventer Jesper Vigel.

Handelsstandsformanden mener derfor, at det kun er en fordel for alle med Nexøs oprustning på julen.

– Vi ser ikke julemarkedet i Nexø som en konkurrent, men som et trækplaster for både Bornholm og for Svaneke, siger Jesper Vigel.

TEMA