Peter Juel-Jensen i opfordring til minister og forligskreds

Peter Juel-Jensen i opfordring til minister og forligskreds
Det bornholmske folketingsmedlem for Venstre Peter Juel-Jensen har sendt artikler til transportministeren, der beskriver, hvordan Bornholmslinjen er ved at nå loftet for kapaciteten, både hvad angår passagerer og gods på besejlingen af Bornholm. Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 8. JUN 2021 • 14:42
| ABONNENT
8. JUN 2021 • 14:42

FÆRGEBETJENING

Det bornholmske folketingsmedlem for Venstre Peter Juel-Jensen oplyser til Bornholms Tidende, at han den 2. juni sendte tre artikler fra avisen til både transportministeren og forligskredsen bag udbuddet for besejlingen af Bornholm.

Artiklerne beskriver, hvordan Bornholmslinjen er ved at nå loftet for kapaciteten, både hvad angår passagerer og gods på besejlingen af Bornholm, og politikeren noterer i sit brev, at der dermed er "lagt låg på Bornholms muligheder for at vækste, for at skabe et bedre grundlag for at drive kommune, at øge bosætning, for at skabe flere arbejdspladser."

Han skriver videre blandt andet:

"Det var hensigten med aftalen om den fremtidige færgebetjening af Bornholm, at der skulle være plads og rum for yderligere udvikling, men hånden på hjertet, alle parter var vel klar over, og blev gjort opmærksom på, at der kunne og nok også ville komme kapacitetsudfordringer."

Politikeren påpeger, at der i forligsaftalen står, at færgebetjeningen skal evalueres fem år efter kontraktstart, hvilket vil sige i 2023, men han mener, at denne evaluering bør fremrykkes:

"På vegne af Venstre, og Venstres Transportordfører, vil jeg derfor foreslå Ministeren at indkalde forligskredsen, således at vi kan få drøftet, hvordan vi hjælper Bornholm videre, og dermed opfylder formålet med vores fælles aftale. Ligeledes bør vi også vende ord om B 158, "Forslag til folketingsbeslutning om færgebetjeningen af Bornholm", hvor vi jo under behandlingen i Folketinget var enige om at undersøge mulighederne for en direkte forbindelse til Sjælland. Venstre vil se frem til en god og konstruktiv dialog om både den fremtidige kapacitet og B 158. Begge forhold fylder godt i den bornholmske færgedebat. Vi forventer ikke at forligskredsen mødes på denne siden af sommeren, men umiddelbart efter."

Skriver altså Peter Juel-Jensen til transportminister Benny Engelbrecht (S) og sine kolleger i forligskredsen, Socialdemokratiet, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti.