Peter Juel er i tvivl om kandidatur til kommunalvalg
Peter Juel-Jensen har i første omgang droppet sit kandidatur til kommunalvalget. Foto: Jens-Erik Larsen

31. MAJ 2021 • 16:58 • AF HOLGER LARSEN • GRATIS

Peter Juel er i tvivl om kandidatur til kommunalvalg

POLITIK

Folketingsmedlem Peter Juel-Jensen meddelte i efteråret 2020, at han var klar til at stille op for Venstre til kommunalvalget på Bornholm i efteråret 2021. Men nu er der tvivl om, hvorvidt han stiller op eller ej, oplyser TV 2/Bornholm.

Peter Juel-Jensen var ikke blandt de kandidater, der blev opstillet, da Venstre Østbornholm holdt generalforsamling og opstillingsmøde forleden, og det vil han heller ikke være, når Venstre Vestbornholm holder møde den 9. juni og Venstre Bornholm har generalforsamling og opstillingsmøde den 15. juni.

– Jeg har fået indtryk af, at der er mange gode kandidater fra både Venstre Østbornholm og fra Venstre Vestbornholm, og så er der måske ingen grund til, at jeg stiller mig til rådighed, siger Peter Juel-Jensen til Bornholms Tidende.

Afgøres i september

– Jeg har lavet den aftale med Venstre Bornholms formand, Niels Plum, at deadline er en gang i september, hvor vores opstillingsform gør, at man kan komme på listen "udenfor nummer". Så ser vi til den tid, om jeg skal på stemmesedlen, eller om jeg ikke skal, siger Peter Juel-Jensen.

Er der noget bestemt, der har gjort, at du har taget den beslutning?

– Ikke andet end, at hvis man kan undgå et dobbeltmandat, skal man gøre det. Når mange gode folk har tilkendegivet, at de vil stille op, så synes jeg ikke, at der er nogen grund til, at jeg stiller op og har to kasketter på.

– Jeg synes, at det danske demokrati fortjener, at så mange som muligt involverer sig og er med til at tage ansvar. Så jeg har sagt til min kredsbestyrelse, at jeg kun stiller mig til rådighed, hvis jeg kan være med til at gøre en god liste stærkere, siger Peter Juel-Jensen.

Pres på kandidatur

– Jeg traf den beslutning i sidste uge og havde orienteret Venstre Bornholms bestyrelse, inden der kom en meningsmåling, som siger, at jeg nok skal bruge alle mine kræfter på mit kandidatur til Folketinget.

Peter Juel-Jensen henviser hermed til TV 2/Bornholms meningsmåling fra uge 21. Ifølge den stod Peter Juel-Jensen til at miste sin plads i Folketinget, hvis der var valg på det tidspunkt, hvor målingen blev foretaget.

Peter Juel-Jensen har tidligere sagt, at han ville stille op til kommunalvalget for at være med til at gøre forbindelsen mellem Bornholm og Christiansborg stærkere. Hertil siger han i dag, der er et godt samarbejde mellem ham og kommunen/borgmester Thomas Thors (S).

– Men du skal ikke melde mig ude af kommunalvalget endnu. Nu må vi se til september, om man mener, at der behov for, at jeg stiller mig til rådighed. Det vil i så fald betyde en placering nederst på listen. Men det gør heller ikke noget, for hvis jeg skal stille mig til rådighed, skal det også være for at gøre en god liste stærkere, slutter Peter Juel-Jensen.
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.