Ordblinde lærte fra sig om ordblindhed

Ordblinde lærte fra sig om ordblindhed
På plancher kunne eleverne blandt andet læse om kendte ordblinde. Privat foto
NOTITS | 4. OKT 2023 • 15:30
Af:
Torben Østergaard
NOTITS
4. OKT 2023 • 15:30

Hvert år i uge 40 markeres den internationale ordblindeuge med en lang række af arrangementer rundt omkring i landet, og i den forbindelse har Åvangsskolen i Rønne haft et ganske særligt arrangement, oplyser støttepædagog Laila Kirstine Jensen i en mail til Tidende, hvor hun også fastslår, at ordblindeunderviserne finder det er vigtigt, at de ordblinde finder frem til deres styrker ved hjælp af ordblinderedskaberne og de strategier, de lærer i ordblindeundervisningen.

De ordblinde børn, og dem der er tæt på at være det, fra 6. til 8. klasse har i denne uge holdt ordblindedag for 5. klasserne. De havde lavet fem stationer, hvor børnene kunne prøve at læse som en ordblind, høre om kendte ordblinde, prøve at skrive ved at indtale en tekst på computeren, få en tekst læst op af en computerstemme, få afprøvet deres viden om ordblindhed samt få hørt om, hvordan man kan bruge AppWriter (et ordblindeprogram på computeren) til hjælp, når det er svært at stave til ordene.

5. klasserne var meget optagede af de enkelte stationer og havde efterfølgende mange spørgsmål til deres pædagoger og lærere, fortæller Laila Kirstine Jensen og oplyser videre, at de ordblinde var virkelig dygtige til at formidle deres viden om ordblindhed, og hvordan man kan bruge hjælperedskaberne i undervisningen.

– Alt i alt var det en succes, som vi håber på kan blive en tradition på Åvangsskolen. Til næste år inviterer vi måske flere årgange med til ordblindedagen, slutter støttepædagogen.