Opdateret: Hjulspor chokerede strandgæster – men der var givet tilladelse

Opdateret: Hjulspor chokerede strandgæster – men der var givet tilladelse
Sådan så stranden ved Levka mellem Hasle og Sorthat-Muleby ud fredag aften. Privatfoto
NYHED | LEVKA | 24. SEP 2022 • 12:46
Jakob Nørmark
Journalist
NYHED | LEVKA
24. SEP 2022 • 12:46

Opdateret version ...

En masse køretøjer efterlod hjulspor på stranden ved Levka fredag aften. Det viser billeder, som en sommerhusgæst har indsendt efter et strandbesøg for enden af Levkavej fredag aften ved 18-tiden.

Nicolai Ipsen oplyser dog til Tidende, at regionskommunen på forhånd havde givet tilladelse til kørslen.

– Vi afvikler lige nu et fællestræf, hvor tre lokale klubber for firehjulstrækkere mødes på Bornholm, siger han.

– Vi kører i vores biler, dels terrænkørsel hos private lodsejere, dels kørte vi fredag rundt på Bornholm på små offentlige både asfalt- og grusveje. Helt særligt havde vi så spurgt kommunen, om vi kunne få lov til at køre et stykke på stranden, ligesom man for eksempel gør i Løkken ved Vesterhavet. Vi fik tilladelse til at køre ned på stranden ved Levka.

– Det ser selvfølgelig voldsomt ud, når det er store biler og store dæk, som afsætter store spor nede på stranden, men jeg kan fortælle, at vi gjorde det samme sidste år, og jeg var dernede 14 dage efter, og der var ikke et eneste spor tilbage, siger Nicolai Ipsen og fortsætter:

– Vi kørte også hen over noget beplantning, men det er en invasiv art, som kommunen gerne vil have fjernet, så der er ikke noget, der lider nogen form for last. 

Stort chok

I en mail, som Tidende har modtaget, oplyses det, at på vejen ned til vandet passerede en strandgæst 15-20 køretøjer "i alle afskygninger og størrelser ved nedgang til strand, ved siden af et bilkørsel forbud-skilt", står der. 

Synet af stranden gav "et stort chok", forklares det.

"Stranden var helt kørt op, så tydeligvis har de kørt ræs. På en lille offentlig strand, den er nu helt pløjet op og ikke nem at gå på. For slet ikke at tænke på fugle og hundeluftere, børn etc. samt ødelagte planter", skriver strandgæsten, som spekulerer på, om kørslen på nogen måde skulle være lovlig.

Den vagthavende hos Bornholms Politi oplyste lørdag, dels at politiet havde modtaget en skriftlig anmeldelse, som endnu ikke var behandlet, dels at han havde modtaget en kopi af tilladelsen til kørslen på stranden ved Levka fredag aften.

 

Sådan så stranden ved Levka mellem Hasle og Sorthat-Muleby ud fredag aften. Privatfoto