Op med julepynten: 'Det er spritnyt'
De nye grankæder med LED-lys blev spændt op over Store Torvegade tirsdag formiddag. De skal hænge mellem Store Torv og Laksetorvet. Foto: Jakob Nørmark

NYHED | RØNNE
16. NOV 2021 • 12:00
Jakob Nørmark
Journalist

Op med julepynten: 'Det er spritnyt'

Med under 40 dage til jul er det blevet tid til den årlige ophængning af julepynt på gader og stræder. Tværs over Store Torvegade i Rønne skal der i år hænge nye, lysende granguirlander.

– Det er spritnyt. Vi har købt det ind til i år, fortæller Jan Bidstup, der er formand for Rønne Handelsstandsforening.

Sammen med optiker Lea Langskov følger han tirsdag formiddag elektrikernes montering af LED-grankæderne, der trods de aktuelt høje el-priser ikke kommer til at tynge butikkernes regnskab.

– De bruger lidt strøm, men det er minimalt. I gamle dage fik vi en strømregning på 4.000-5.000 kroner. Kæderne, vi har brugt de sidste år, har kostet os 300 kroner, og de nye skulle bruge endnu mindre strøm, fortæller Jan Bidstrup.

Udgifterne til indkøb og ophængning af julepynt på Store Torvegade betales af 20 forretninger omkring gågaden med tilskud fra Rønne-Knudsker Byting og Rønne Handelsstandsforening.

Ansvaret for juleudsmykningen i Rønne har klyngerne af forretningerne i de forskellige områder. På Laksetorvet, Lille Torv, og i Snellemark Centret er der også selvstændige grupper. Kun på selve Store Torv er det Rønne Handelsstandsforening, der har ansvaret for julebelysningen og det store juletræ.Flere nyheder