'Jeg brænder for og ønsker at gøre mit til, at vi får uddannet dygtige og kompetente lærere'

'Jeg brænder for og ønsker at gøre mit til, at vi får uddannet dygtige og kompetente lærere'
Svende Claus Svendsen er ny uddannelsesleder på læreruddannelsen på Bornholm. Privatfoto
Torsdag 11. juni 2020 • 07:11
Af:
torben-oestergaard-moeller
Torsdag 11. juni 2020 • 07:11
DAGENS NAVN: Svend Claus Svendsen er er ny uddannelsesleder på læreruddannelsen på Bornholm under Københavns Professionshøjskole (KP), efter at Andreas Grosbøll for nylig stoppede.

 

Du har tidligere været rektor på Det frie Gymnasium i København og også uddannelseschef på gymnasielæreruddannelsen – hvad fik dig til at søge job på Københavns Professionshøjskole?

– Jeg kunne slet ikke lade være! Lærergerningen er en af de allervigtigste, vi har. Jeg brænder for og ønsker at gøre mit til, at vi får uddannet dygtige og kompetente lærere.

Hvornår begyndte du på professionshøjskolen, og hvad er dit fulde ansvarsområde?

– Jeg har været på KP i et halvt år. Jeg har strategisk ansvar for praktik- og praksissamarbejde i læreruddannelsen, men jeg har blandt andet også ansvaret for studieordning, lektorkvalificering, overgang til arbejdsliv samt vores afdelinger i Helsingør og på Bornholm.

Du bor i Helsingør og arbejder til daglig på en af professionshøjskolens afdelinger på Frederiksberg, Nyelandsvej, eller i Carlsbergbyen, København. Men hvor ofte er du på Bornholm?

– Løbende og efter behov. Meningen er, at der skal være en lokal koordinator, der sammen med mig driver læreruddannelsen på Bornholm. Men jeg kommer til at være på Campus Bornholm med jævne mellemrum.

Er der specielle udfordringer forbundet med at være leder af en uddannelse, som ligger ude i Østersøen, mens du primært opholder dig i hovedstadsområdet?

– Jeg har tidligere været leder af teoretisk pædagogikum. Fysisk blev den administreret fra SDU, Odense, men undervisningen foregik rundt omkring i hele Danmark. Jeg har derfor stor erfaring med at lede på afstand. Jeg er fuld bevidst om, at den lokale forankring er vigtig, og at der er forskelle på at drive læreruddannelse i København og så på vores mindre afdelinger i Helsingør og på Bornholm. Derfor gør jeg mig særligt nysgerrig på skolerne og situationen på Bornholm nu og fremover.

Det er muligvis ikke dig, der har besluttet, at du også skulle overtage ansvaret for den bornholmske læreruddannelse, men kan du sige, hvad fordelene ved det er for uddannelsen?

– På læreruddannelsen har vi nogle strategiske indsatsområder, som går på tværs af alle vores afdelinger. For eksempel ønsker vi, at de studerende får en tættere tilknytning til praksis, allerede mens de studerer. En af fordelene er, at Bornholm altid bliver indtænkt i forhold de indsatser, vi gør på vores øvrige lokationer.

Der har på Bornholm været kritik af, at ledelsen af uddannelsen dermed ikke længere er lokalt forankret, hvad siger du til den kritik?

– Det er et nyt setup. Jeg er strategisk leder af læreruddannelsen på Bornholm. Planen er, at der netop skal være en lokal koordinator, som sammen med mig driver uddannelsen. Det er altså ikke meningen, at alt skal drives fra København, men at Bornholm altid bliver medtænkt i forhold til de indsatsområder, vi har. Som strategisk leder er det min pligt at være nysgerrig og vidende om lokale forhold, men jeg samarbejder heldigvis med gode folk i studieadministration, undervisere og andre, der bor på øen.

Hvordan er dit forhold i øvrigt til Bornholm – har du for eksempel et yndlingssted på øen?

– Jeg har holdt ferier på øen flere gange. Senest i smukke Allinge-Sandvig, hvor jeg foruden gode strande og godt vejr også nød en god koncert på Gæstgiveren. For nogle år siden var jeg sammen med gode venner på cykeltur på Bornholm, og jeg har flere gode minder fra Hammershus. Det er et særligt sted.

 
 

Fakta

Svende Claus Svendsen er 44 år.

Uddannet cand.mag. i samfundsfag og historie.

Bor i Helsingør sammen med sin mand, svigerinde og hendes dejlige unger på 5 og 9 år.

 


FÅ ABONNEMENT