Nyt ungdomsparti glæder sig til valgkamp

Nyt ungdomsparti glæder sig til valgkamp
Valgkampen frem mod kommunalvalget bliver den første store opgave for Rød-Grøn Ungdom Bornholm. Arkivfoto: Berit Hvassum
POLITIK | BORNHOLM | 29. SEP 2021 • 08:31
Henrik Nielsen
Journalist
POLITIK | BORNHOLM
29. SEP 2021 • 08:31

En gruppe unge her på Bornholm er gået sammen i en lokalafdeling af Rød-Grøn Ungdom. Den blev stiftet i weekenden.

– Det giver energi og håb at samles i et fællesskab, hvor vi sammen kan gøre noget for at rykke verden et mere retfærdigt sted hen. Og det giver følelsen af, at det nytter at blande sig, når vi gør noget sammen, fortæller Frida Kristensen fra Rød-Grøn Ungdom Bornholm i en pressemeddelelse.

Hun beskriver Rød-Grøn Ungdom som et landsdækkende handlingsfællesskab for unge, der kæmper for at skabe et mere retfærdigt, bæredygtigt og solidarisk samfund. På landsplan har Rød-Grøn Ungdom over 600 medlemmer og 15 lokalafdelinger.

For lokalforeningen bliver den kommunale valgkamp efterårets helt store omdrejningspunkt.

– Jeg glæder mig helt vildt meget til at skulle lave valgkamp med mine venner. Vi har snakket om, at vi har manglet et sted, hvor vi kunne snakke politik og lave fede politiske aktiviteter for os unge på Bornholm. Og hvor vi kunne samles for at kæmpe for den verden, vi drømmer om, siger Frida Kristensen.

Hun er glad for den opbakning, der har været til stiftelsen af den nye lokalafdeling, og hun håber, at den kan være med til at sætte skub i ungdomspolitikken på Bornholm.

Rød-Grøn Ungdom samarbejder med Enhedslisten.