'Jeg manglede et fællesskab, der repræsenterede mine politiske holdninger lidt bedre'

'Jeg manglede et fællesskab, der repræsenterede mine politiske holdninger lidt bedre'
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT | 3. OKT 2021 • 07:30
Sofie Møller
Journalist
DAGENS NAVN | BORNHOLM | ABONNENT
3. OKT 2021 • 07:30

Frida Kristensen er 16 år og har netop taget teten på at stifte en lokalafdeling af Rød-Grøn Ungdom på Bornholm, som er et parti, der kæmper for at skabe et mere retfærdigt, bæredygtigt og solidarisk samfund.

Hvor opstod din interesse for politik?

– Vi har altid talt meget om det i min familie derhjemme. Det er ikke, fordi mine forældre er politikere, men vi har altid snakket meget om politik, og så er interessen ligesom opstået der.

Hvor længe har du interesseret dig for politik?

– Det har jeg faktisk gjort, siden jeg var ret lille, men det er først i januar måned i år, jeg har været med i et parti, da jeg meldte mig ind i DSU (Danmarks Socialdemokratiske Ungdom). Men jeg manglede et fællesskab, der repræsenterede mine politiske holdninger lidt bedre. Så i slutningen af september tog jeg kontakt til Rød-Grøn Ungdom, som hjalp mig med at stifte det her nye parti.

Så det er dig, der har været forgangsperson til at få det op at stå her på Bornholm?

– Ja, vi har ikke rigtig nogen formand, men vi er lige nu tre i bestyrelsen. Jeg er så hovedbestyrelsesmedlem, så jeg er den, der forbinder det nationale med det lokale. Så jeg kommer til at rejse rundt og samarbejde med de andre lokalafdelinger.

Hvad er ambitionerne med Rød-Grøn Bornholm?

– Det er, at vi vil skabe et fællesskab, hvor der er plads til alle, og hvor vi kæmper for et mere solidarisk samfund. Vi vil også gerne have ungdomspolitik udbredt noget mere og fokusere på, at unge faktisk godt kan interessere sig for politik.

Har der manglet et sted for unge, der er politisk interesserede på Bornholm?

– Ja, det synes jeg. Mit indtryk er, at der ikke er så meget gang i ungdomspolitikken på Bornholm, der er helt klart et hul der. Jeg har altid syntes, at kommunalpolitik har ligget fjernt for mig. Jeg har altid tænkt, at det var for gamle mennesker, der sad og drak kaffe, så jeg håber på, at vi kan ændre den opfattelse. At vi kan skabe et nyt fællesskab og komme som et nyt friskt pust.

Er der allerede nu nogle planer for politiske aktiviteter, der skal holdes af Rød-Grøn Ungdom?

– Vi håber på at blive klar til skolevalget og deltage i nogle debatter på de bornholmske skoler. Lørdag skal jeg og nogle andre fra Rød-Grøn Ungdom til debattræning i Odense, så vi kan blive klar til skolevalget. Det er vores fokusområde lige nu.

Hvorfor er det vigtigt, at der er et forum, hvor unge også kan være en del af politik?

– Det er jo os, der skal overtage samfundet, så jeg synes, at vi skal have muligheden for at bruge vores stemme til noget. Også selvom vi ikke er fyldt 18 og egentlig ikke kan stemme, så skal vi alligevel have mulighed for at vise, at vi også betyder noget.

Du skriver i pressemeddelelsen fra tidligere på ugen, at du glæder dig til, at I unge nu kan samles og kæmpe for den verden, I drømmer om. Hvilken verden drømmer du om?

– En verden, hvor der kommer mere fokus på en engageret klimapolitik, og at vi skal hjælpe nogle af alle de mennesker, der er på flugt. Derudover drømmer jeg om, at man får skabt et mere lige samfund, både i Danmark, men også på verdensplan.

 


Frida Kristensen

Alder: 16 år.

By: Nexø, hvor hun bor med sine forældre og lillesøster.

Skole: Hun går i 1. g på STX på Campus Bornholm.

Hobby: Hun er lige startet til fodbold i Viking.