Nyt livreddertårn i svømmehal

Nyt livreddertårn i svømmehal
Trygfonden har givet et livreddertårn til brugerne af Rønne Svømmehal. Tanken er, at almindelige svømmehalsgæster skal prøve kræfter med livredning. PR-foto.
NYHED | RØNNE | ABONNENT | 25. NOV 2021 • 13:30
NYHED | RØNNE | ABONNENT
25. NOV 2021 • 13:30

I Rønne Svømmehal er man klar til at byde alle badelystne indenfor til et nyt indendørs livreddertårn.

Det er Trygfonden, der har sørget for at etablere tårnet, som er forsynet med udstyr som redningskranse, rescue boards, bjærgedukker, redningsveste og -torpedoer.

Tanken er, at det skal inspirere til at prøve kræfter med livredning, skriver Trygfonden i en pressemeddelelse.

Det nye livreddertårn i svømmehallen er en mindre udgave af Trygfondens rød-hvide livreddertårn, som man kender fra strandene, men i modsætning til livreddertårnene på strandene er tårnet i svømmehallen ikke forbeholdt professionelle livreddere – tværtimod.

Livredning er sjovt

Ifølge Trygfonden skal livreddertårnet inspirere til at lege med og udforske livredning, og alle hallens brugere og medlemmer kan prøve livredderdiscipliner som for eksempel at kaste en redningskrans, balancere på et rescue board og bjærge en dukke.

– Livredning er en sjov og meningsfuld aktivitet, hvor man kan lære at redde sig selv og andre, og det er vigtigt, når vi bor i et land omgivet af vand. I Trygfonden arbejder vi for at opbygge og udbrede en livredningskultur i Danmark, hvor endnu flere lærer livredning. Vi har i de seneste år oplevet en stigende interesse for livredning, blandt andet på strandene om sommeren, og derfor har vi testet interessen for livreddertårne i udvalgte svømmehaller rundt om i Danmark. Testen viste, at badegæster i alle aldre var vilde med at prøve kræfter med livredning i svømmehallernes trygge omgivelser, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde et livreddertårn i Rønne Svømmehal, siger René Højer, projektchef i Trygfonden.

Skal øge tryghed

I løbet af de kommende år skal livreddertårnet udbredes til i alt 45 svømmehaller i hele landet. I Rønne Svømmehal glæder de sig over at kunne tilbyde de nye vandaktiviteter.

– Vi har set frem til at åbne livreddertårnet for vores gæster og give dem mulighed for at prøve det professionelle livredderudstyr. Vi er omgivet af vand her på øen, og derfor er det vigtigt at børnene lærer at begå sig i vand og være trygge i det. Med livredderudstyret kan man lege sig til at blive modigere i vandet og samtidig lære, hvordan man redder sig selv og andre. Vi håber, at vores gæster vil få en masse sjov ud af at bruge udstyret, hvor de blandt andet kan øve sig i at padle, dykke og bjærge. Hvis man er i tvivl om, hvordan man bruger udstyret, så er man altid meget velkommen til at spørge en af vores livreddere, siger Laura Hulgaard, daglig leder i Rønne Svømmehal.