Nye forpagtere vil have førsteklasses service og familiær følelse

Nye forpagtere vil have førsteklasses service og familiær følelse
Casper Beyer Isaksen er uddannet fra Københavns Hotel- og Restaurantskole og har arbejdet flere steder i Tyskland og Danmark. Han har længe drømt om at drive sit eget hotel, og den drøm kan han og Kathleen Beyer Isaksen nu udleve på Hotel Pepita. Foto: Jacob Jepsen
| ABONNENT | 4. JUN 2021 • 16:34
| ABONNENT
4. JUN 2021 • 16:34

ERHVERV

Hotel Pepita fik nye forpagtere 1. maj.

Det er ægteparret Casper og Kathleen Beyer Isaksen, som lige nu både driver hotellet og er ved at flytte familien fra Hovedgård i Jylland til Allinge.

Familien tæller udover forældrene Hjalte på 10 år, Balder på fem år og deres Grosser Schweizer Sennenhund Hilde på snart et år.

Det er med deres egne ord et familieeventyr, de har begivet sig ud på.

Et eventyr, der blev udløst af corona.

– Vi blev begge opsagt på vores arbejde i Hovedgård, så vi var nødt til at gentænke det hele, fortæller Casper Beyer Isaksen.

– Vi kunne se, at i den situation, som branchen og ja hele verden var i, så ville der ikke lige komme et job forbi. Vi søgte jobs i København og Berlin, og jeg søgte faktisk også helt ud af branchen, alt fra pædagogmedhjælper til speditør, men der var ikke nogen, der ville ansætte en tjener. Så ja, vi skulle virkelig gentænke det hele, supplerer Kathleen Beyer Isaksen.

Stor kærlighed til Bornholm

For Casper Beyer Isaksen havde drømmen om selv at drive et hotel ligget i baghovedet længe.

Så da Hotel Pepita, som er ejet af Peter Christian Bühlmann Jensen, skulle have en ny forpagter, var beslutningen ikke så svær at tage.

– Diskussionen var egentlig ikke ret stor. Vi fandt hurtigt ud af, at det var det, vi ville. Bornholm er et naturligt sted at flytte hen for os, fordi vi har holdt ferie her i maj hvert år og har en stor kærlighed til øen og til den ro, de mennesker og omgivelser, der er her, siger Casper Beyer Isaksen.

Han er oprindeligt fra Odense og blev uddannet receptionist på Københavns Hotel- og Restaurantskole.

Han mødte Kathleen, der kom fra Tyskland og var uddannet hotelfachfrau, på deres fælles arbejdsplads i Hamborg.

De næste år arbejdede parret på forskellige hoteller i både Düsseldorf, Liechtenstein, Danmark og Berlin.

I løbet af 2013 og 2014 fik de begge arbejde på d'Angleterre i København, hvor de var med til at starte det ekstravagante hotel i en nyere version.

Efter et par år flyttede de så til Hovedgård, hvor de har boet indtil nu.


Casper og Kathleen Beyer Isaksen er de nye forpagtere af Hotel Pepita. De er begge uddannede indenfor hotelbranchen og har arbejdet på flere femstjernede hoteller. De vil kombinere et højt serviceniveau med en familiær stemning, hvor både voksne, børn og hunde er velkomne på hotellet. Foto: Jacob Jepsen

Et arbejde, man selv kan forme

Huset i det jyske er nu solgt, børnene er ved at afslutte børnehave og 3. klasse, og fra slutningen af juni er familien officielt samlet i Allinge.

Men driften af hotellet har de haft siden 1. maj, og der har været meget at tage sig til.

– Det har både været supersjovt og udfordrende. Mest sjovt. Det er dejligt at arbejde med noget, man selv kan forme, siger Casper Beyer Isaksen.

De nye forpagtere føler sig også taget godt imod af de lokale.

– Den måde, vi er blevet budt velkommen på herovre, er helt særlig. Det ville man ikke opleve på samme måde i Jylland. Folk er så søde og vil hjælpe os alt det, de kan, fortæller Casper Isaksen.

Han er den af de to, der fysisk har været mest på hotellet, siden de overtog. Han har brugt tiden på at rydde op og lært hotellet bedre at kende. Parret har også brugt tid på at finde de ansatte, der var brug for. Indtil videre er det fem fastansatte og en håndfuld afløsere.

Børn og hunde er velkomne

Over det næste stykke tid vil parret modernisere Hotel Pepita og gøre den nye a'la carte-restaurant kendt på hele øen.

De drømmer om, at Pepita bliver et hotel med det samme høje serviceniveau, de kender fra de andre hoteller, de har arbejdet på, kombineret med en familievenlig atmosfære.

– Vi kommer med meget erfaring fra nogle rigtig gode hoteller med høje standarder. Det vil vi gerne give vores gæster her, men på en mere nede på jorden-måde. Det ene udelukker jo ikke det andet. Vi vil have førsteklasse service, god mad og vin og så en familiær følelse, siger Kathleen Beyer Isaksen.

– Ja det skal være et sted, hvor alle er velkomne, hvor folk kan være sig selv og slappe af. Og så vil vi gerne være kendt for god mad, god vin og godt selskab for lokale såvel som turister, supplerer Casper Beyer Isaksen.

Børn og hunde er meget velkomne på hotellet. På det punkt adskiller Hotel Pepita sig fra andre finere hoteller, og det er helt bevidst, fortæller parret.

– Jeg synes, det er så ærgerligt, når der står, at et hotel er for gæster fra 14 år og op. Børn er jo vores næste generation af hotel- og restaurantgæster, så hvorfor ikke bringe dem ind i den verden tidligere? Vi har selv set, hvordan man kan binde flere generationer til et hotel, og det vil vi også gerne have her, siger Casper Beyer Isaksen.


Kathleen Beyer Isaksen er oprindeligt fra Tyskland og er uddannet hotelfachfaru. Det er hende, der primært står for restauranten og vinbaren på Hotel Pepita. Foto: Jacob Jepsen

Liv hele året

Hotellet skal som udgangspunkt være åbent hele året.

Parret er stadig ved at finde ud af, hvad efterspørgslen helt præcist er. Men de er enige om, at der er potentiale for at lave andre tiltag i skuldersæsonen og i vintermånederne.

– Tanken er, at vi holder åbent hele året i det omfang, der er efterspørgsel til det. Vi vil gerne have, at vores nye vinbar bliver et lokalt samlingspunkt, hvor man kan mødes. Også en vinteraften, hvor meget andet holder lukket, fortæller Kathleen Beyer Isaksen.

Derudover snakker hun og Casper Beyer Isaksen også med andre erhvervsdrivende om samarbejder, der kan give noget liv uden for sommersæsonen.

– Vi snakker for eksempel med Tinas Hudpleje i Rønne om et samarbejde om et ophold i skuldersæsonen. Vi vil gerne lave den slags, så der også sker lidt der, siger Kathleen Beyer Isaksen.

– Vi tænker også i at lave nogle events over efteråret. For eksempel kokketræf og andre events, som trækker folk hertil, supplerer Casper Beyer Isaksen.

Mangler selv at finde bolig

Familiens eventyr er skudt i gang med masser af idéer og drømme for Hotel Pepita.

Men der er fortsat et par ting, der skal falde på plads.

Også privat. Det har nemlig ikke været helt let for familien at finde et sted at bo, så indtil videre bor de i en campingvogn.

– Boligmarkedet er jo lidt sindsygt herovre. Vi vil rigtig gerne bo i Allinge eller Sandvig, så vores ældste kan cykle mellem skole, hotellet og vores hjem, men der er ikke meget til salg, og det, der er, har vi ikke råd til, siger Kathleen Beyer Isaksen.

Hun fortæller, at flere lokale har forsøgt at hjælpe dem med at finde noget, men indtil videre er det ikke lykkedes.

– Nu har vi besluttet os for, at vi tager det stille og roligt og ser på det. Når det rigtige hus kommer, kan vi slå til, siger Casper Beyer Isaksen.