Ny køkkenchef på Hotel Pepita: 'Vi så muligheden, og vi tog den'

Ny køkkenchef på Hotel Pepita: 'Vi så muligheden, og vi tog den'
Foto: Jens-Erik Larsen
| ABONNENT | 18. MAJ 2021 • 09:18
| ABONNENT
18. MAJ 2021 • 09:18

DAGENS NAVN: Mathias Vincent Christensen på 25 er ny køkkenchef på Hotel Pepita, og sammen med kæresten og souschef, Nelly Libraro, håber de på at skabe fantastiske madoplevelser.

Hvor er du født og opvokset?

–Jeg er født og opvokset i Hvidovre. Jeg flyttede til Ribe som 17-årig for at stå i lære som kok.

Hvornår blev du færdig som kok, og hvor var du i lære?

– Jeg blev færdiguddannet i 2016 som tyveårig, fordi jeg allerede hoppede på kokkeuddannelsen lige efter 10. klasse. Jeg kom i lære på Kolvig, en restaurant i Ribe.

Hvorfor blev du ny køkkenchef hos Hotel Pepita?

– Det tror jeg, at jeg gjorde, fordi jeg har en stor passion for at få hotellet i den rigtige retning på den gastronomiske bane. Og så gjorde jeg det, fordi jeg kunne gøre det i samarbejde med min kæreste, Nelly Libraro, der er souschef og uddannet kok. Det betyder, at vi er to, der samarbejder om at styre køkkenet. Derudover ville jeg gerne til Bornholm, fordi jeg så en mulighed for at skabe noget fantastisk og for at skabe noget i mit og min kærestes navn. Vi så muligheden, og vi tog den.

Hvilket præg, vil du gerne sætte på den nye menu?

– Lige nu er præget, at vi vil lave nordisk mad, men med inspiration fra resten af verdnen. Det skal være simpelt og elegant med massere af velsmag. Vi vil gerne op og ligge på niveau med Kadeau og de andre drenge i den klasse. Vi vil ikke være et hotel, hvor folk kun kommer for at sove. Folk skal også komme for madens skyld.

Hvad kan du godt selv lide, når du er ude og spise?

– Jeg er stor fan af fransk madlavning og det italienske køkken, gerne med et twist. Min favoritrestaurant er Brace i København, det er italiensk mad med et nordisk twist. Det behøver ikke at være fine-dining, når jeg er ude for at spise. Hvis det er med familien, skal det helst være så afslappet som muligt. Når det er med kæresten, må det gerne være af højere kvalitet nu, hvor vi begge er uddannet kok.

Hvordan ser en arbejdsdag ud for en køkkenchef?

– Lige nu ser det sådan ud, at der er møde klokken 10 om morgenen, og så er jeg hjemme klokken 23 eller midnat. Vi starter fra bunden af, og der er mange ting, der skal gøres lige pt. Vi åbnede først i torsdags, og vi har kørt små 40 gæster i løbet af weekenden. Når vi er på arbejde så tidligt, er det, fordi at vi forbereder en masse mad både til frokost- og aftenmenuen. Fordi vi er nye, er der nye systemer, der skal sættes i værk. Vi bruger tid på at organisere køkkenet på en helt ny måde end før. Vi står ikke bare og laver mad 12 timer i streg, der er også meget planlægning. Blandt andet laver vi aftaler med lokale leverandører, så vi kan sikre os de bedste råvarer.

Hvad er dit bedste måltid nogensinde?

–Det må være en jomfruhummer, som jeg fik hos Restaurant Brace. Der er bare noget over en godt tilberedt hummer med fantastisk garniture til. Alle smagene passede bare sammen. Jeg sad tilbage med følelsen af, hvordan har lavet det her? Det er nok den bedste følelse jeg kan sidde tilbage med efter en ret. Det er inspirerende, når man som kok sidder på en restaurant og tænker, kan jeg få opskriften?

 


Mathias Vincent Christensen

Alder: 25 år

Civilstatus: Kæreste med Nelly Libraro

Fritid: Dyrker OCR-løb (Nordic race) og er i det hele taget glad for at træne. Mathias træner også mad i fritiden, da han er konkurrencekok.