Ny festival med en lunken start

Ny festival med en lunken start
Fremmødte gæster havde en fest. En fest som mange har savnet. Og enkelte havde glemt, hvordan en god fest forløber - ikke dem på billedet. Foto: Jens-Erik Larsen.
FESTIVALLER | RØNNE | ABONNENT | 18. JUL 2021 • 20:45
FESTIVALLER | RØNNE | ABONNENT
18. JUL 2021 • 20:45

Der var debut til en ny bornholmsk festival, der fandt sted henover weekenden. På DGI Stadionet i Rønne var der gjort klar til Golden Island Festival, der blev skudt i gang fredag kl.13. En festival med elektronisk musik, hvor størstedelen af musikken blev leveret af DJs. Der var blandt andet mere kendte navne som Kato, DJ Alligator og ItaloBrothers. Hvis du ikke selv kender nogle af dem, så kender du nogen, der kender dem.

Og forventninger har været skruet i vejret blandt arrangørene af festivalen. Annika Holst og Tobias Brandt Krähmer er folkene bag Golden Island Festival, og de har tidligere udtalt, at festivalen i fremtiden skal være blandt de største musikfestivaler indenfor elektronisk musik.

Men noget kunne godt tyde på, at der er lidt vej endnu til målet om at blive blandt de største. På DGI Stadion er der plads mange tusinde mennesker, men så meget plads var der ikke behov for under festivalens debut.

Tobias Brandt Krähmer kan fortælle, at der blev solg i alt 700 billetter. Det gælder både partoutbilletter, dagsbilletter og billetter solgt i døren. Og selvom det ikke ligeså mange solgte billetter, som arrangørerne håbede på, så er de stadig tilfredse med den nyligt overstået debut.

– Vi havde da håbet på, at vi ville brage mere igennem. Men overordnet set er vi fint tilfredse, siger Tobias Brandt Krähmer.

Planen holdte

Det er ingen hemmelighed, at mange festivaler har haft nogle hårde år. Mange har været aflyst sidste år, og flere er aflyst denne sommer. Men det var vigtigt at Golden Island Festival blev afholdt i år. Det fortæller Tobias Brandt Krähmer, der ligger vægt på, at en stor usikkehed blandt købere af billetter gør, at flere festivaler må aflyse, fordi billetsalget er for trægt.

– Vi ser, at gæster køber deres billetter lige op til festivalen, og det gør det svært rent økonomisk for festivalen. Derfor har mange valgt at aflyse, selvom de oprindeligt ville have gennemført festivalen i år. Men vi ville genneføre, da vi mente det var på tide at vise, at også små festivaler kan holde sig kørende disse år, siger Tobias Brandt Krähmer.

Og det hele forløb da også som planlagt for første version af Golden Island Festival. Der var madboder, lysshow, røgmaskiner og vogne der solgte øl og drinks. Alt som man forbinder med en festival.

– De fremmødte gæster var utroligt glade, og vi kunne mærke, at de var glade for at være tilbage på festival. Det samme gjorde sig gældende for de artister vi havde booket. De var super spændte på at være tilbage på scenen og klar på at levere et godt show, siger Tobias Brandt Krähmer.


Til elektronisk musik er der få men vigtige elementer, der giver et godt sceneshow. Det er røg og lys, der er hovedingredienserne, når en DJ skal lave et sceneshow til sin musik. Foto: Jens-Erik Larsen

Husk hvordan man fester

Dog var der en enkelt episode, hvor Bornholms Politi var nødt til at interagere. Det skete lørdag aften kort før midnat, hvor en 19-årig mand blev anholdt. Vedkommende var endt i klammeri med en af festivalens vagter, som angiveligt var blevet truet af den 19-årige, ifølge vagthavende.

Den unge mand røg en tur i detentionen, men blev lukket ud samme nat. Og det er sådanne ting der sker på en festival, fortæller Tobias Brandt Krähmer.

– Jeg vil kalde det en succesrate, at der kun var én, der blev taget med af politiet, når vi har haft 700 mennesker igennem porten. Alt i alt gik det godt i forhold til, at folk ikke har festet i lang tid.

17 mennesker blev også stoppet i at hoppe over hegnet for at tilsnige sig en gratis, elektronisk oplevelse på DGI Stadionet.

Tilbagevendende begivenhed

Den første Golden Island Festival bliver bestemt ikke den sidste. Selvom billetsalget ikke har levet op til forventningerne, er man hos arrangørerne sikre på, at det nok skal blive et lykkeligt eventyr.

– De største festivaler vi har i dag startede altså bare med 300 mennesker, skal vi huske, fortæller Tobias Brandt Krähmer.

– Golden Island Festival kommer tilbage. Vi som arrangører skal først evaluere, hvordan det gik. Herefter skal vi snakke om, hvordan vi tilpasser tingene. Måske vi ikke har brug for et stadion til 40.000 mennesker, hvis der kun kommer nogle tusinde, fortæller Tobias Brandt Krähmer.

En tiltrængt ung fest

Kammeraterne Frederik Larsen, Lasse Pauck, Mikkel Larsen og Frederik Hjernø, alle på 16, har været til Golden Island både fredag og lørdag - med deres forældres tilladelse, understreger det.

Drengene skyder på, at der var omkring 150 deltagere fredag og 2-300 lørdag

Publikum i alle aldre, men mest 20 plus.

Hvad har det fedeste været?

– Nok den sang, der lige har været på, siger Frederik Larsen

– Ja, det er vores sang kan man sige. Trip to Valhalla med Dr. Peacock, hold kæft man, det er godt, lyder det fra Lasse Pauck

Hvordan er jeres interesse for elektromisk musik. Er det noget I går meget op i?

– Det er mest til fester, siger Lasse Pauck

– Ja, mest når vi er stive, siger Mikkel Larsen

Hvad har det fedest været ved arrangement i sig selv?

– Det har bare væren en fed oplevelse, siger Frederik Larsen

– Og stemningen har bare været rigtig god, siger Mikkel Larsen.

– Og bare det at være sammen med drengene. Nu har vi været ret så mange i går, og i dag har vi også været et par stykker. Bare at feste med dem, det har været fedt, fortæller Frederik Hjernø.

Til spørgsmålet om, arrangementer, der mere er målrettet et ungt eller yngre publikum, svarer drengene samstemmende og nærmest i munden på hinanden:

– Ja. Helt klart

Lasse Pauck uddyber:

– Jeg vil ønske der vare flere af sådanne arrangementer også for unge mennesker.

Hvor ofte synes I, der er sådan nogle arrangementer?

– Det er meget sjældent. Én gang om året eller sådan noget, siger Frederik Larsen.

Vil I komme tilbage igen næste år?

– Ja, vi har lige snakket om, at vi skal tilbage igen næste år, siger Frederik Hjernø.