Mystisk tvangsopløsning i Ekkodalen

Mystisk tvangsopløsning i Ekkodalen
Savværksgrunden ved Ekkodalen blev solgt til en tysk investor sidste år efter 15 år på markedet. Arkivfoto: Jens-Erik Larsen
NYHED | EKKODALEN | ABONNENT | 28. JAN 2022 • 12:42
NYHED | EKKODALEN | ABONNENT
28. JAN 2022 • 12:42

Tidligere ejer af Almindingen Savværk A/S har indtil for en uge siden fået regninger til sit gamle selskab, selv om han solgte for et halvt år siden. Han mener, at tvangsopløsningen skyldes en teknikalitet.


Flere bekymrede læsere har henvendt sig til Tidende og spurgt, hvad der sker med byggeprojektet i Almindingen.

Sidste år solgte Ulf Müller virksomheden Almindingen Savværk A/S til en tysk investor, som dengang fortalte, at han vil bygge en bæredygtig ferieby med tiny houses på grunden.

Den gamle savværksgrund ligger mellem Almindingsvej og Ekkodalshuset, og den nye ejer, Jan Sadowsky fra Green Tiny Scandinavia, oplyste til Tidende, at planen var at bygge mellem 15 og 30 tiny houses, tegnet af den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels.

Problemer med e-boks

Nu fremgår det imidlertid på erhvervsregistre som Lasso og Proff, at selskabet er under tvangsopløsning.

Det mener Ulf Müller dog skyldes en teknikalitet i forbindelse med virksomhedsoverdragelsen.

– Jeg mener, at det er sket, fordi regnskabet ikke er indsendt rettidigt, siger han.

Ulf Müller har ejet selskabet siden 1964 og drev savværk på grunden frem til 2006. Efter 15 år på markedet lykkedes det sidste år Ulf Müller at finde en køber til grunden, og den tidligere ejer trådte ud af bestyrelsen 1. juli 2021.

Alligevel blev han ved med at få breve i sin e-boks stilet til Almindingen Savværk A/S.

– Dem lod jeg være med at åbne, for jeg vil ikke åbne andres post. Men det var irriterende, indrømmer Ulf Müller, der gætter på, at der muligvis ikke er blevet betalt ejendomsskat i selskabet på grund af problemerne med at få overført selskabets CVR-oplysninger til den nye ejer i Tyskland.

Sympatisk og fornuftig

Jacob Hagemann sælger tiny houses i virksomheden Live Klein og er samarbejdspartner med Jan Sadowsky om projektet i Almindingen. Han har ikke hørt noget om, at selskabet skulle være i vanskeligheder.

– Overhovedet ikke. Jeg skal mødes med Jan Sadowsky i Tyskland i morgen, og så vil jeg prøve at finde ud af, hvad der ligger i sagen, siger Jacob Hagemann.

Både han og Ulf Müller er overbeviste om, at der blot er tale om en bureakratisk fejl, når selskabet står registreret som værende under tvangsopløsning. De mener begge, at projektet i Almindingen stadig er en realitet.

– Jeg mødte Jan Sadowsky i forbindelse med salget, og han er verdens rareste menneske, sympatisk og fornuftig. Vi talte om, at det er svært at få materialer, og han sagde, at han gerne vil lave det hele i et hug, siger Ulf Müller.

Jacob Hagemann forventer at have flere oplysninger i sagen på mandag. Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jan Sadowsky.