Massiv opskalering af testkapacitet:  Syv nye teststeder på vej
Testkapaciteten opskaleres massivt på Bornholm de kommende uger. Arkivfoto: Berit HVassum

24. FEB 2021 • 17:29 • AF ANETTE VESTERGAARD • GRATIS

Massiv opskalering af testkapacitet:  Syv nye teststeder på vej

SUNDHED

Gitte Bisse Bertelsen, kommunikationskonsulent i regionskommunen, bekræfter Thomas Thors' udmelding fra tidligere på dagen om, at der er syv nye teststeder på vej til Bornholm. Ét af dem er et PCR-center, som det vi kender fra Ullasvej i Rønne, hvor man booker tid på coronaprover.dk eller gennem egen læge. De øvrige bliver fordelt rundt på øen.

– Det er Region Hovedstaden, der står for etableringen af de nye teststeder, og de er meget lydhøre overfor vores ønsker, siger Gitte Bisse Bertelsen, der betegner det nye tiltag som en massiv opskalering af testkapaciteten på Bornholm.

Nye aktører i spil

Øgningen af testkapaciteten sker i forlængelse af, at Bornholm efter planen får lov til at åbne mere op end resten af landet, fortæller Gitte Bisse Bertelsen.

Det sker efter planen fra mandag, og derfor har regionskommunen, skoler, sundhedsmyndigheder og det koordinerende beredskab travlt med at få alle detaljerne på plads.

– Vi ved mere om placeringen af de syv lokationer i slutningen af ugen, men det bliver Region Hovedstaden, der melder ud hvor og hvornår de nye steder åbner og det er også Region Hovedstaden, der afgør hvordan der testes, siger Gitte Bisse Bertelsen. 

Der kommer nye aktører i spil til at drive de kommende teststeder, men man arbejder ifølge Gitte Bisse Bertelsen på at beholde Falck som operatør på lyntestcenteret i Rønne. 
Bornholms Tidende
Nørregade 11-19
DK-3700 Rønne
CVR Nr: 35244115

Tlf.: 5690 3000
E-mail: Redaktionen

Chefredaktion
Nanna Krogh (konstitueret chefredaktør)
nk@bornholmstidende.dk

Direktion
Kim Eland (adm. direktør)

Webmaster: Webmaster

Kontakt
Kontakt os
Abonnementsbetingelser
Cookie og privatlivspolitikHotline
Har du et tip eller hastende
redaktionelle henvendelser uden
for kontortid er du velkommen til at bruge linket her:Tip avisen.

© Copyright 2021 Bornholms Tidende.