Litterær café inviterer publikum til samtale
Winni Grosbøll vil på lørdag sammen med forfatteren Peder Frederik Jensen diskutere et socialdemokrati under forandring, en fagbevægelse i krise og en arbejderkultur, som er ved at forsvinde. Arkivfoto: Jacob Jepsen

| GRATIS
17. MAJ 2021 • 13:35
Af: Torben Østergaard Møller

Litterær café inviterer publikum til samtale

LITTERATUR

Den tidligere borgmester Winni Grosbøll deltager, når Bornholms Teater i samarbejde med Jakob Hansens Litteratursaloner afvikler den første af en række litterære caféer.

Det oplyser en pressemeddelelse fra Jakob Hansens Litteratursaloner.

Eksborgmesteren, som i dag er direktør i Friluftsrådet, vil således i Rønne Theaters café geråde ud i samtale med forfatteren Peder Frederik Jensen lørdag eftermiddag den 22. maj.

De litterære cafeer skal sætte fokus på ny dansk litteratur og inviterer publikum til samtale og debat, og ved dette første arrangement vil det handle om Peder Frederik Jensens anmelderroste roman "Det Danmark du kender" fra 2020, som ifølge litteratursiden.dk er "en hårdtslående samtidsroman og et harskt portræt af det Danmark, du måske ikke kender".

Hvor meget Winni Grosbøll ved om litteratur må her stå ufortalt hen, men når det kommer til politik besidder hun jo utvivlsomt ikke mindst qua sine 10 år i borgmesterstolen på Bornholm en omfattende viden, og bogens titel henviser netop til Socialdemokratiets valgslogan fra 2015.

Dertil skildrer den et samfund, hvor stigende ulighed og voksende afstand mellem center og periferi præger udviklingen, og hvor Socialdemokratiet er under forandring, fagbevægelsen i krise og arbejderkulturen ved at forsvinde.

Der er med andre ord lagt i kakkelovnen til en interessant samtale mellem hende og forfatteren.

Selv om handlingen i "Det Danmark du kender" er henlagt til Lolland, vil man som bornholmer kunne nikke genkendende til mange af de konflikter og dilemmaer, den præsenterer, noteres det i pressemeddelelsen, som fortsætter:

– Vi er derfor glade for, at tidligere borgmester Winni Grosbøll har sagt ja til at indgå i samtale med Peder Frederik Jensen og diskutere romanen og dens problemstillinger i en bornholmsk kontekst.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond og via Musik- og Teaterrådet også af Bornholms Regionskommune.
Rubrikannoncer

Med flere tusinde besøgende hver dag, vil din rubrikannonce her være et godt sted at få dit budskab ud.


Flere nyheder