Leif Olsen om trætopprojektet i Rutsker: Meget skeptisk, men lidt mere positiv indstillet

Leif Olsen om trætopprojektet i Rutsker: Meget skeptisk, men lidt mere positiv indstillet
Leif Olsen (SF) stemte dermed også imod økonomi-, erhvervs- og planudvalgets beslutning om at igangsætte planlægningen for projekt Løvtag tilbage i januar. Foto: Jakob Jepsen
| ABONNENT | 14. MAJ 2021 • 11:25
Af:
Marie Hofman
| ABONNENT
14. MAJ 2021 • 11:25

NATURTURISME

Rutsker

I modstanden mod trætophytter er særligt udvalgsmedlem Leif Olsen (SF) gået forrest med sin kritik af projektet.

Han stemte dermed også imod økonomi-, erhvervs- og planudvalgets beslutning om at igangsætte planlægningen for projekt Løvtag tilbage i januar.

Hans begrundelse var der, at projektet dels gik imod områdets formål samt den naturpolitik, man lige nu er ved at udarbejde i kommunen.

Og den kritik holder han fortsat på, fortæller han.

– Området er ikke udpeget til den her type projekter, at det er udpeget til rekreativ område er noget andet. Derudover er der også den rent principielle overvejelse, at vi generelt ikke tillader byggeri i skove eller i det åbne land. Uanset hvad man kalder det, så er det jo reelt blot en anden type ferieboliger. Hvis man kaldte dem feriehuse, ville de aldrig kunne få en tilladelse, siger Leif Olsen.

Hvis man kaldte dem feriehuse, ville de aldrig kunne få en tilladelse

Leif Olsen (SF), medlem af økonomi-, erhvervs- og planudvalget

Svært at se værditilførsel

For firmaet Løvtag ApS understreger man dog, at man ønsker at opføre trætophytterne til gavn for naturen, der omringer dem. Men her forholder udvalgsmedlemmet sig også skeptisk.

– Løvtag siger, at erfaringer fra andre steder ikke viser nogen negativ indflydelse på dyrelivet. Dertil vil jeg blot sige, at erfaringsgrundlagets omfang er for lille til at berettige til sådanne konklusioner både for dyre- og planteliv. Til gengæld må man nok sige, at trætophytter ikke gavner dyr- og planteliv – hvad vi i Danmark desperat har brug for. Hvis projektet skal være interessant for det bornholmske samfund, så skal det derfor tilføre værdi på en anden måde, og jeg har nok lidt svært ved at finde denne værditilførsel, siger Leif Olsen. Kommunalpolitikeren understreger dog, at projektet Løvtag i sin udformning tager sig anderledes ud, end projektet i Rø, der netop har fået afslag.

– Der er jo ikke tvivl om, at dette projekt, i hvert fald på sit nuværende stadie, både placeringsmæssigt og udformningsmæssigt adskiller sig fra projektet på Mortingevej. Så konkluderende kan jeg sige, jeg er meget skeptisk, men jeg har dog en lidt mere positiv indstilling til dette projekt end projektet i Rø, siger Leif Olsen.